7,1 МЛН ПЕРЕГЛЯДІВ, 545 УРОКІВ ТА 8-КЛАСНИКИ, ЯКІ НАВЧАЮТЬСЯ НАЙСУМЛІННІШЕ, – ПІДСУМКИ 3 ТИЖНІВ РОБОТИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ ОНЛАЙН

Впродовж трьох тижнів роботи Всеукраїнської школи онлайн було проведено понад 545 уроків, які лише на YouTube МОН подивилися понад 7,1 млн разів. Ділимося з вами підсумками трьох тижнів роботи школи: тут і про доступність уроків, і про те, які класи дивляться уроки найбільше, з яких пристроїв вчаться наші школярі та про руханки, які не втрачають актуальності.

УЧНІ ЯКИХ КЛАСІВ ЗАЙМАЮТЬСЯ СУМЛІННІШЕ ТА ЯК ВОНИ ПЕРЕГЛЯДАЮТЬ УРОКИ

На YouTube МОН станом на 12 годину 24 квітня найбільше – 170 тис 299 переглядів – мав список відтворення для 8 класу.  Далі за ним – список відтворення для учнів 6 класу – 151,5 тис переглядів, та список відтворення для 9 класу. 

Найменше переглядів має список відтворення для 11 класу – лише 55,9 тис переглядів.

Слід розуміти, що часто учні переглядають уроки для свого класу, не заходячи безпосередньо на список відтворення, а переходячи одразу на відео зі стартової сторінки, тому в цій статистиці враховано не всі перегляди. Нижча активність учнів 11-х класів може пояснюватись тим, що для них створено значно більше ресурсів для дистанційного навчання та онлайн-підготовки до ЗНО, тому в період карантину вони радше концентруються саме на підготовці до тестування.

Водночас аналітика YouTube свідчить, що абсолютна більшість – 51% глядачів – дивиться уроки з мобільного телефону. При цьому 39,1% учнів вчаться з комп’ютерів і лише 5,5% з планшетів. 

УРОКИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ ОНЛАЙН СТАЮТЬ ДОСТУПНІШИМИ

Впродовж цього тижня до відео, що вже вийшли раніше, почали довантажувати субтитри. Наразі текстовий супровід мають вже 27 уроків і їхня кількість продовжить зростати.

“Було дуже багато запитів щодо того, щоб зробити відео більш доступними, зокрема для дітей з порушеннями слуху. Субтитри виконують цю роль”, – відзначає керівник Українського інституту розвитку освіти Вадим Карандій.

Мета – щоб всі уроки Всеукраїнської школи онлайн мали також субтитри для перегляду.

#РУХАНКА ТА АНГЛІЙСЬКА УТРИМУЮТЬ ПОЗИЦІЇ НАЙПОПУЛЯРНІШИХ 

Руханки на YouTube МОН вже сумарно набрали понад 1,4 млн переглядів. Найпопулярніша з них – перша руханка – досягла відмітки у 348 тис переглядів. При цьому Хештег #руханка в ТікТок вже досяг охоплення у понад  23,7 млн осіб.

Серед уроків найпопулярнішою лишається англійська. Найпопулярнішим лишається відео для 5 класу, що вийшло найпершим. Наразі воно набрало вже 95,2 тис перегляди.

Нагадуємо, що уроки транслюються щодня з понеділка по п’ятницю щонайменше до кінця карантину. Кожного дня вони починаються о 10:00.

Мета проєкту – дати кожній дитині вільний доступ до знань під час карантину.

Зокрема, учні мають доступ до уроків з: української мови, української літератури, історії України, всесвітньої історії, англійської мови, фізики, алгебри, геометрії, географії, хімії та біології.

Зйомки уроків відбуваються у Новопечерській школі м. Києва. У відеозаняттях беруть участь українські зірки: ведучі, музиканти, актори, спортсмени тощо. Вони відповідають на запитання, вирішують задачі та проводять досліди разом з учителями.

Проєкт став можливим завдяки спільним зусиллям Офісу Президента України, Міністерства освіти і науки України, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, громадської спілки «Освіторія», а також понад 40 небайдужих педагогів, що зголосилися стати вчителями для усієї країни.

Організатори закликають батьків завантажити розклад уроків та заохочувати дітей навчатись. 

Залишаємось вдома! Вчимось вдома!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *