Українські школи перейдуть на електронні щоденники

В Україні планують запровадити електронну систему з даними про уроки, успішність та відвідування дітей.

Про це в інтерв’ю сайту Політичної партії «Слуга народу» сказав голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

За його словами, батьки у будь-який момент матимуть можливість подивитись на успіхи своєї дитини.

«Якщо є електронна подача документів до школи, є уроки в режимі онлайн, то чому б не зробити електронні щоденники? Паперова звітність як рудимент старої системи має зникнути і тим самим суттєво полегшити життя і вчителям, і дітям, а особливо батькам. Адже ви легко і в будь-який момент зможете подивитися успіхи вашої дитини і вчасно зреагувати, якщо їй потрібна допомога в навчанні», – зазначає Сергій Бабак.

Він наголосив, що це буде ціла система з даними про уроки, успішність та відвідування дітей. Але вона матиме різні рівні доступу.

«Тобто не буде такого, що кожен зайшов і все про всіх дізнався. Батьки дивляться за своєю дитиною, дитина дивиться за своїми успіхами та успіхами свого класу, вчитель – за класами, в яких він викладає, а от директор – це єдина людина, яка зможе дивитися за успішністю всіх. Бо це її безпосередній обов’язок», – сказав голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *