Проект НУШ для першокласників буде продовжений

Проект «Нова українська школа» для дітей, які підуть у перший клас 1 вересня 2020 року, не згортатимуть, а на закупівлю обладнання є фінансування.

Про це сказала в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій в ефірі програми «Мокрик По Живому» на hromadske.

«Ми маємо попри обмеження бюджету мільярд шістдесят мільйонів, які вже отримали розпорядники коштів — обласні бюджети. Облдержадміністрації вже мали ухвалити відповідні рішення і розподілити ці кошти між закладами освіти», — каже Мандзій.

Вона зазначила, що наразі триває моніторинг того, як відбувається розподілення виділених грошей. Його результати мають бути готові 9 червня.

«Якщо є якісь відставання від графіка, проведемо наради з головами ОДА, щоб підкреслити важливість. Є порядок використання цих коштів. Я знаю про те, що розпочалися процеси закупівлі», — повідомила Мандзій.

Водночас наразі грошей не вистачає на додаткове навчання вчителів в рамках проекту «Нова українська школа».

«З додатковим навчанням вчителів поки що складно і цей ресурс, який складає понад 300 мільйонів гривень, ми не отримали поки що. Але ми й технічно його не можемо проводити через карантин», — розповіла Любомира Мандзій, додавши, що вчителі молодших класів здебільшого вже пройшли певні тренінги з тренерами «Нової української школи».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *