Відбулось зовнішнє оцінювання з математики

У четвер тестуванням з математики в Україні стартувало проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання в 2020 році.

Результати зовнішнього оцінювання з математики зараховуватимуться як вступний тест для бажаючих вступати до закладів вищої освіти у цьому році, а також за бажанням випускника, як державна підсумкова атестація зі шкільного курсу з предмета.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна отримати правильно виконавши всі завдання, що за бажанням учасника будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 52 балам.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати правильно виконавши всі завдання тесту – 62 бала.

Правильні відповіді на завдання тесту ЗНО з математики будуть оприлюднені 26 червня у розділі Відповіді на тести ЗНО.

Установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів ЗНО з математики відбудеться за підсумками засідання експертної комісії з питань визначення результатів ЗНО не пізніше 16 липня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до12 балів з математики та таблиця переведення тестових балів з математики у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати тестування з математики будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 17 липня.

Після цього школи отримають результати державної підсумкової атестації випускників, які виявили бажання проходити державну підсумкову атестацію з математики.

Результати зовнішнього оцінювання у вигляді рейтингових оцінок за шкалою 100-200 балів будуть передані до відповідного реєстру в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть до 01 липня подати до регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО.

Додаткова сесія ЗНО у 2020 році відбудеться з 23 липня до 11 серпня.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *