Екоподорож Європою

Так назвала вікторину про країни Європейського Союзу команда Євроклубу «Країнами та континентами» Миколаївської загальноосвітньої школи I – III ступенів № 45. А відповісти на питання вікторини та дізнатися щось нове про країни ЄС ми запропонували Євроклубам з різних міст України та Євроклубам нашого міста. Відгукнулися на наші пропозиції  Євроклуби з міст: Харків та з села Лучинець Вінницької області, з села Леляки Київської області, з міста Черкаси та Кам’янське Дніпропетровської області, з міста Бердичів Житомирської області та з міста Лебедин Сумської області. А ще Євроклуби Миколаєва: міський Євроклуб «Діалог», ЄК гімназії № 41, МЗШ № 34, № 1 та інші. Питання були і цікаві, і пізнавальні, можна було дізнатися багато цікавого про життя народів країн ЄС: чи знали ви, що символом Франції є галльський півень, символом Норвегії, Фінляндії та Швеції – лось, символом Нідерландів є корова, а символом Ізраїлю – удод.З тваринною та пташиною символікою країн Європейського Союзу мали можливість ознайомитись вихованці Євроклубів з різних куточків нашої країни.

А ще вони познайомилися з флоро-символікою країн Європейського Союзу, і дізналися, що лілію і ірис має за символіку Франція, а розу – країна, література якої є найдавнішою з слов’янських, вона виникла ще у 886 році в Болгарії.

Цикламен символізує Італію, а червоний мак – символ алмазної столиці Бельгії.

А ще молодь мала можливість дізнатися про Грецію, у якій сама історія говорить руїнами. Що в цій країні одним з основних доходів є туризм, а олівки – одна з основних позицій експорту.

В Польщі народився Микола Коперник.  А ще ми дізналися, що в Німеччині дуже розвинена музична культура. Як цікаво дізнаватися про історію, традиції та екокультуру країн Європейського Союзу.

А на початку євроековікторини ми надали сучасний матеріал про проблеми екології як в Україні, так і в країнах ЄС. Кожен має пропустити ці данні через свою свідомість, своє серце. Треба разом шукати шляхи вирішення цих проблем.

Своїх нових знайомих ми знайшли завдяки конкурсу проектів для Євроклубів України, «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» і активній, творчій діяльності команди Євроквізу.

Переможцями вікторини «Екоподорож Європою» стали вихованці всіх ЄвроклубівУкраїни, в тому числі і члени Євроклубів Миколаєва:  від євроклубу «Гармонія» м.Бердичів Житомирської області стала Легка Анастасія ( керівник Алина Рижко), переможцем від Євроклубу «May flower» став Денис Ольховик, президент цього Євроклубу, що при Лебединській ЗОШ I – III ступенів  №1 (керівник Наталія Логвиненко);

А Луковенко Вікторія стала переможцем від Євроклубу ХСШ № 1 м. Харків ( керівник Людмила Таболіна); Ксенія Кричко ( Євроклуб «Країнами та континентами» Миколаївської загальноосвітньої школи I – III ступенів № 45, керівник Яковлєва Тетяна) стала переможцем цієї вікторини серед вихованців свого Євроклубу. А Баєва Ольга стала найкращим знавцем серед вихованців Миколаївського молодіжного Євроклубу «Діалог»( керівник Яковлєв Артем).

Всі переможці отримали сувеніри і нашу подяку за активну участь. А ще кожен отримав нові знання, а їх, як відомо, зайвих не буває.

Закликаємо до участі Євроклуби Миколаєва. Сподіваємося на нових учасників.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *