В Україні з’являться пансіони для учнів ліцеїв та спецшкіл

Міністерством освіти і науки розроблений проект Порядку проживання та утримання учнів у пансіонах закладів освіти.

Відповідний документ винесений для громадського обговорення, що триватиме до 16 жовтня.

Порядок встановлює умови і правила проживання та утримання здобувачів освіти у пансіонах державних та комунальних закладів освіти, зокрема, у ліцеях, мистецьких, спортивних, військових, наукових ліцеях, а також у спеціальних школах та навчально-реабілітаційних центрах.Передбачається, що пансіон у складі закладу освіти створюватиметься з метою забезпечення територіальної доступності повної загальної середньої освіти для школярів. Рішення про створення пансіону прийматимуть органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Зарахування здобувачів освіти до пансіону здійснюватиметься на початку навчального року. Зарахування пансіонерів до пансіону протягом навчального року можливе за умови наявності вільних місць для проживання в ньому.

При влаштуванні учня до пансіону між керівником закладу та його батьками укладатиметься відповідний договір.

Утримання здобувачів освіти у пансіоні мистецьких ліцеїв, спортивних ліцеїв, військових (військово-морських, військово-спортивних) ліцеїв, ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою, наукових ліцеїв, спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів здійснюватиметься за рахунок коштів державного/місцевих бюджетів.

Утримання дитини у пансіоні ліцею буде платним. Вартість утримання однієї дитини щомісяця не має перевищувати 20 % середньомісячного сукупного доходу на одного члена сім’ї.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *