Затверджені Умови прийому до вишів у 2021 році

Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2021 році.

Відповідний наказ підписаний в.о. міністра освіти Сергієм Шкарлетом.

Документ містить низку новацій, які відрізнятимуть вступну кампанію 2021 року від попередньої.Зокрема, як і минулих років, у 2021 вступникам на спеціальності «стоматологія», «медицина» та «педіатрія» для участі у конкурсі буде необхідно мати щонайменше 150 балів із другого та третього конкурсних предметів. Однак ця вимога не буде поширюватися на тих вступників, чий конкурсний бал буде вище 175.

Обов’язковими для вступу на медичні спеціальності предметами ЗНО буде українська мова та математика, а третім предметом вступник зможе обирати біологію, хімію або фізику.

Для вступників на спеціальності гуманітарного та соціального спрямування обов’язковим залишиться ЗНО з української мови та літератури, вступники ж на інші спеціальності зможуть скористатися правом проходити тестування лише з української мови.

Сертифікати ЗНО з української мови та літератури 2018-2020 років можна буде використовувати для вступу на всі спеціальності.

Також наступного року для більшості спеціальностей значно розширений перелік предметів ЗНО, які можуть використовуватись як третій конкурсний предмет.

Встановлено обмеження кількості заяв, які вступник зможе подати на небюджетні конкурсні пропозиції (контракт) – загалом не більш ніж 30 заяв.

Окрім того, для уникнення непорозумінь із наданням рекомендацій на контракт, заяви тих вступників, які зараховані на бюджет, будуть автоматично виключені на всі інші конкурсні пропозиції за винятком випадків, коли вступник сам виявить бажання їх залишити (якщо планує навчатися більш ніж за однією освітньою програмою, більш ніж в одному закладі освіти тощо).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *