У 2021 році діятимуть сертифікати ЗНО 2018–2021 років

Сертифікати ЗНО з української мови і літератури 2018-2020 років можна буде використовувати для вступу на всі спеціальності.

Про це йдеться в Умовах прийому до закладів вищої освіти України у 2021 році, що затверджені Міністерством освіти і науки. 

У 2021 році при вступі до закладу вищої освіти прийматимуться сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2018, 2019, 2020 та 2021 років у будь-яких комбінаціях на вибір вступника. Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник матиме право подавати сертифікат ЗНО з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд.Оскільки нововведенням вступної кампанії 2021 року є окремий тест ЗНО з української мови, замість результатів зовнішнього незалежного оцінювання з цього предмета абітурієнти зможуть використовувати при вступі результати тесту ЗНО 2018, 2019 та 2020 років з української мови і літератури.

Як відомо, у 2021 році зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до закладів вищої освіти України, проводитиметься з української мови, української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, німецької, французької та іспанської мов.

Для вступу до закладу вищої освіти для здобуття ступеня бакалавра (медичного магістра) абітурієнт має подати сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (двох у випадку проведення творчого конкурсу).

Загалом учасник зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року зможе скласти ЗНО максимум з 5 предметів.

Перелік конкурсних предметів для вступу на навчання для здобуття освітнього ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань) на бюджетні та небюджетні конкурсні пропозиції дивіться за посиланням.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *