Використання онлайн-технологій для організації взаємодії між учасниками освітнього процесу

Відповідно до рішення педагогічної ради від 12.10.2020року (протокол №10) в зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації, викликаної розповсюдженням СOVID-19, ГРВ, грипом та збільшенням кількості випадків інфікування педагогічних працівників та здобувачів освіти, що унеможливлює забезпечення організації освітнього процесу, в Миколаївській ЗОШ № 57 імені Т.Г.Шевченка з 22.10.2020р. запроваджується дистанційне навчання до покращення епідеміологічної ситуації.Для ефективної взаємодії між учасниками освітнього процесу ще з серпня 2020 року школа під’єдналася до платформи GSuite for Education, що надає змогу безпечно і максимально раціонально використовувати Google-додатки.

Протягом вересня-жовтня під час уроків інформатики, виховних годин учні практично оволодівали практичними навичками роботи на платформі. Значна частина вчителів розміщували матеріали до уроків (навчальні презентації, схеми, відеопоясненя окремих навчальних моментів тощо) в Google ClassRoom, якими мали змогу скористуватися учні під час хвороби, самоізоляції або для здійснення повторення.

21 жовтня відбулася онлайн-нарада вчителів школи з питань організації ефективної дистанційної взаємодії між учасниками освітнього процесу. Для проведення конференції було використано сервіс Google Meet, отже вчителі отримали змогу практично опрацювати можливості даного сервісу як в якості вчителя, так і з боку учня для організації освітнього процесу в синхронному режимі. Також вчителі поділилися власним практичним досвідом та провели онлайн-консультації з ефективного використання різноманітних додатків Googlе.

Під час наради відповідно до “ПОЛОЖЕННЯ про дистанційну форму здобуття повної загальної середньої освіти” було вироблено стратегію організації освітнього процесу школи під час дистанційного навчання.

Окремо малими групами було проведено навчання та обмін досвідом між вчителями початкової школи.

З результатами наради було ознайомлено в онлайн-форматі інших учасників освітнього процесу. Школа систематично надає індивідуальну допомогу щодо підключення та організації роботи на платформі учням та батькам.

Дистанційне навчання – це випробування для всіх учасників освітнього процесу. Школа відкрита до конструктиних зауважень, рекомендацій та порад. Бажаємо всім легкої та плідної співраці в процесі навчання!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *