День української писемності та мови в ЗЗСО № 28

Єдиний скарб у тебе – рідна мова,

вона твого життя міцна основа!

П.Куліш

Щороку 9 листопада вся країна відзначає  День української писемності та мови. Долучився до святкування і наш навчальний заклад. Протягом цього дня були проведені різноманітні онлайн-заходи: виховні години, проєкти, конкурси, уроки.

Традиційним стало написання XX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності «Виклики книжкової ери», під час якого здобувачі освіти 9-11 класів та педагоги мали  змогу  відчути єдність українців різних поколінь у щирій повазі до рідного слова.

Яскравою подією став онлайн-конкурс  «Пісня – душа народу», проведений на платформі Zoom, який подарував гарний настрій та позитивні емоції усім учасникам.

У соціальних мережах «Facebook» та « Instagram» стартувала реклама-афіша «Українська – це модно», що дало змогу учасникам освітнього процесу доторкнутися до джерел духовної культури народу.

На освітній платформі Google Classroom діти працювали над інтегрованим проєктом «Обирай українську!», в рамках якого відбувся конкурс буклетів, малюнків  та стіннівок «Квітни мово моя!».

Проведені заходи сприяли підвищенню загальнокультурного рівня школярів, дали можливість оцінити споконвічні цінності українців та розуміння, що без мови немає нації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *