ЗОШ № 29: командна гра “Антикорупційна мафія”

10 грудня 2020 року у 8 класі Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. № 29 проходила командна гра “Антикорупційна мафія”

Ця гра – модель боротьби добре організованої нечисленної групи корупціонерів проти неорганізованої більшості суспільства за контроль над спільним ресурсом – бюджетом міста. Під час підведення підсумків учні прийшли до висновку, що гра розвиває навички роботи в команді, уміння аргументувати власну позицію, критично мислити та приймати рішення.Грали учні 8 класу вперше, тому вчилися , допускали помилки, але як відому на помилках вчаться. Зате добре засвоїли у ігровій формі, що таке бюджет і як він формується, прагнули зберегти бюджет міста та кинути за грати “справждніх корупціонерів”.Нажаль, перемогла корупція,але ця гра допомогла в інтерактивній формі зрозуміти учасникам, що таке корупція, чому це негатитвне суспільне явище і якими способами його можна подолати. Учням дуже сподобалася гра. Було прийнято рішення продовжувати і надалі грати, залучаючи до гри нових учнів класу.

При підведенні підсумків гри грунтовний аналіз дала Манойленко Ірма, яка відмітила , що це командна гра і тому треба уважно прислухатись до думки гравців, вміло організовувати процес дискусії -вчасно зупиняти довгі за часом промови та чітко дотримуватися правил гри. Кращим гравцем було визнано Анохіна Івана.

Емоціі зашкалювали. Мені було дуже приємно бачити допотливі та зацікавлені оченята моїх учнів. Стосунки з моїми учнями стали більш теплішими та довірливими. Михайлик пригостив мене кексом, а дівчатка цукерками.Весь клас прийняв рішення в останній день семестру зіграти в Антикорупційну НОВОРІЧНУ мафію.

Сучасна молодь знає, що вона хоче. І готова долучатися до різних ініціатив. Ми вчителі віримо ,що великі зміни починаються з маленьких кроків. Перші кроки ми вже зробили за допомогою антикорупційних інструментів #USAID_ВзаємоДія.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *