Створено онлайн-курс «Стартуємо до успішної школи»

osvita.ua

На платформі онлайн-курсів Prometheus розпочалася реєстрація на курс «Стартуємо до успішної школи». Це перший із чотирьох курсів «30 кроків до нової української школи: навчаємо громадянина». Він розроблений у рамках програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» і призначений для директорів, педагогів і батьків, які прагнуть виховати активних сучасних школярів.Учасники курсу дізнаються про шляхи практичної реалізації нововведень Нової української школи з фокусом на демократизацію, розвиток громадянських компетентностей учнів і розбудову якісного, безпечного та комфортного шкільного середовища.

За словами координаторів програми «Демократична школа», пройшовши цикл курсів, слухачі зрозуміють, як згуртувати шкільний колектив, батьків і громаду заради кращої освіти для дітей, як розвивати школу, щоб вона стала успішною, як будувати уроки так, щоб вони були ефективними та цікавими для сучасної молоді.

«Керівники школи, учителі і батьки мають “прокачати” власні громадянські компетентності, а це і зміцнить їхню співпрацю, і сприятиме розвитку школи», – розповідає координаторка програми Христина Чушак.

«Наш курс – практичний, але не інструментальний. У його основі – формування ставлень і цінностей. Саме на них “нанизані” практичні вміння і знання», – підкреслює координатор онлайнового напрямку програми Андрій Донець.

Автори курсу зазначають, що його проходження дасть можливість учителям, батькам, адміністрації шкіл долучитися до побудови такого освітнього середовища, яке буде комфортним для всіх, сприятиме розвитку найважливіших компетенцій.

«Цей курс – можливість подивитися по-іншому на життя і функціонування школи, на тих, хто є в школі і навколо. Це можливість подумати про те, як школа може не травмувати, а створювати нову реальність у сучасному світі», – наголошує менеджер проєктів громадської організації Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» Альона Глазкова.

«Курс допоможе спільними зусиллями збудувати демократичну школу як основу демократичного суспільства», – додає завідувач Чернівецького методцентру закладів освіти Наталя Герасим.

Автори також зазначають, що унікальність курсів полягає в тому, що до них завжди можна повернутися через електронний посібник.

«А ще ці курси дають конкретні поради до дії. Наші курси – це відповідь на сучасні запити, на реалізацію сучасних освітніх реформ. Вони є підтримкою демократизації освіти», – підкреслює декан факультету історичної освіти Національного педуніверситету імені М. П. Драгоманова Тетяна Мелещенко.

Обсяг курсу – 30 годин (1 кредит ЄКТС). Він передбачає проходження 4 модулів (12 тем), які містять вправи для самостійного опрацювання, поради, приклади успішних практик українських шкіл і додаткові матеріали для ознайомлення.

За опрацювання кожної з тем курсу і виконання завдань користувачі матимуть цифрові відзнаки з описом навчальних результатів. Зібравши 22 відзнаки, користувач зможе отримати сертифікат про успішне завершення навчання.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *