ЗНО-2021: учні зможуть складати тест з використанням шрифта Брайля

Тестування проведуть під час додаткової сесії.

У2021 році особи з порушенням зору зможуть скласти зовнішнє незалежне оцінювання з використанням завдань, які будуть надруковані шрифтом Брайля. Про це інформує Український центр оцінювання якості освіти.

Тестування проведуть під час додаткової сесії з таких предметів, як українська мова та українська література, математика, історія України, біологія.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури для осіб, які в процесі навчання використовують рельєфно-крапковий шрифт Брайля, міститиме 30 завдань різних форм, зокрема – відкритої форми з розгорнутою відповіддю (власне висловлення). Для виконання тесту учасники матимуть 150 хвилин.

Цьогоріч під час зовнішнього незалежного оцінювання учасники матимуть можливість виконувати завдання сертифікаційної роботи з української мови. Протягом 120 хвилин учасники виконуватимуть 18 завдань різних форм, у тому числі – відкритої форми з розгорнутою відповіддю (власне висловлення).

На виконання сертифікаційної роботи з математики відведено також 150 хвилин. Учасникам буде запропоновано розв’язати 20 завдань різних форм, 2 з них – відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

З історії України тест міститиме 40 завдань різних форм. Для виконання роботи учасники матимуть 120 хвилин.

Сертифікаційна робота з біології міститиме 34 завдання різних форм, на виконання яких відведено 120 хвилин.

Крім того, усі учасники отримають тестовий зошит із завданнями сертифікаційної роботи та зошит відповідей. Відповіді на завдання мають бути записані рельєфно-крапковим шрифтом із використанням Брайлівського приладу для письма та грифеля з однієї сторони аркуша, починаючи з наступного після титульного.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *