«Транспорт»: 22-й тиждень НУШ для першого класу

osvita.ua

Сайт «Розвиток дитини» пропонує додаткові навчальні матеріали та завдання для 22-го тижня 1-го класу Нової української школи за темою «Транспорт»

Логічна задача «Кумедний автобус». Завдання допоможе дитині не лише розвинути логічне мислення, увагу, зорову пам’ять, а й позитивно впливатиме на розвиток емоційного інтелекту й стимулюватиме пізнавальну діяльність.

Звідки колесо: мислимо логічно. Це завдання спрямоване на розвиток логічного мислення дітей. Завдання сприятиме формуванню уявлення про різні види транспорту та його призначення. Дитині пропонується розглянути зображення коліс і поєднати їх із назвами предметів так, щоб колеса підходили до цих предметів.

Потяг зі словами: поділ слова на склади. Це завдання сприятиме розвитку навичок дитини ділити слова на склади, мовленнєвої культури й уваги. Дитині пропонується визначити, які вагони везе кожен паровоз, і пронумерувати усі паровози, як показано в зразку.

Розвиваємо увагу: шукаємо види транспорту. Це завдання присвячено темі «Транспорт» й містить 10 малюнків. Дитині пропонується вибрати з малюнків лише ті, на яких зображено транспортні засоби. Кружечки біля цих зображень потрібно замалювати улюбленим кольором, а потім домалювати свої малюнки на запропоновану тему.

Віднови малюнки: наклей зображення технічних засобів. Це завдання містить 12 розташованих хаотично половинок зображень технічних засобів. Дитині потрібно вирізати фрагменти, скласти з них цілісні зображення й приклеїти у місця на аркуші, що підписані відповідними назвами. У результаті вийде сторінка із шістьма цілісними малюнками.

Вивчаємо швидкість руху транспорту. Це завдання допоможе дитині отримати елементарні знання про різні види транспорту, їх назви й призначення, розвинути увагу та кмітливість. Дитині пропонується розглянути малюнки й поміркувати, з якою швидкістю рухається кожен транспортний засіб. У комірках цифрами від 1 до 8 потрібно позначити швидкість від найменшої до найбільшої.

Додавання у вагончиках у межах 20. Це завдання допоможе дитині опанувати дію додавання в межах 20, покращити обчислювальні навички, розвинути математичне мислення, увагу та кмітливість. Дитині пропонується додати всі числа у потязі та записати відповідь в останньому вагоні.

Знайди та розмалюй (транспорт). Це завдання допоможе дитині стати більш уважною, а також пригадати деякі назви транспортних засобів. Воно містить набір хаотично розташованих зображень, контури яких перетинаються. Дитині пропонується знайти малюнки, на яких зображено автобус, вертоліт та машину, та розмалювати їх.

Про що йдеться №4: техніка, транспорт. Це завдання допоможе дитині розвинути навички читання та навчитися краще розуміти текст. Воно містить 4 речення на тему «Техніка і транспорт». З малюнків під кожним реченням дитині необхідно вибрати та розмалювати лише ті, назви яких згадуються в цьому реченні.

Розмальовка «Вивчаємо автомобілі та машини». Цей комплект завдань є відмінною можливістю сприяти комплексному розвитку дитини. Перевагою розмальовки є її інформаційна насиченість, адже, розмальовуючи зображення у завданнях комплекту, дитина має змогу наочно дізнатись про різноманітні види автомобілів та інших машин.

Розмальовка «Вивчаємо моделі літаків». Цей комплект завдань є відмінною можливістю сприяти комплексному розвитку дитини. У кожному завданні також залишається місце для творчості, оскільки дитина може домалювати зображення за своїм бажанням.

Розмальовка «Вивчаємо моделі кораблів». Цей комплект завдань є відмінною можливістю сприяти комплексному розвитку дитини. Перевагою розмальовки є її інформаційна насиченість, адже, розмальовуючи зображення у завданнях комплекту, дитина має змогу наочно дізнатись про різноманітні види кораблів та човнів.

Розшукай сховані слова: транспортні засоби. Це завдання-головоломка покликане допомогти дитині засвоїти правопис слів, збагатити її словниковий запас та розширити кругозір. У завданні дитині необхідно знайти та обвести запропоновані слова з тематики «Транспортні засоби», що сховані у горизонтальному або вертикальному напрямках серед інших літер.

Малюємо по клітинках: вантажівка. У завданні дитині необхідно зосередити увагу на двох вихідних точках, розташованих на клітчастому полі, й від них почати малювати лінії в певному напрямку, довжиною у певну кількість клітинок, відповідно до вказівок, наданих у нижній частині завдання. Після правильного виконання завдання має з’явитися малюнок вантажівки, який потрібно розмалювати.

Малюємо по клітинках: вертоліт. У завданні дитині необхідно зосередити увагу на двох вихідних точках, розташованих на клітчастому полі, й від них почати малювати лінії в певному напрямку, довжиною у певну кількість клітинок, відповідно до вказівок, наданих у нижній частині завдання. Після правильного виконання завдання має з’явитися малюнок вертольота, який потрібно розмалювати.

Малюємо по клітинках: автомобіль. У завданні дитині необхідно зосередити увагу на двох вихідних точках, розташованих на клітчастому полі, й від них почати малювати лінії в певному напрямку, довжиною у певну кількість клітинок, відповідно до вказівок, наданих у нижній частині завдання. Після правильного виконання завдання має з’явитися малюнок автомобіля, який потрібно розмалювати.

Розмальовка за цифрами: вітрильник. Ця розмальовка надасть можливість покращити навички дрібної моторики та познайомить вашу дитину з цифрами від одного до чотирьох. У завданні дитині пропонується розмалювати зображення парусника чотирма кольорами. Кожному кольору відповідає цифра від 1 до 4-х, що позначає частину зображення яку необхідно розмалювати.

Розмальовка за цифрами: вертоліт. Ця розмальовка пропонує розмалювати зображення вертольота чотирма кольорами. Кожному кольору відповідає цифра від 1 до 4-х, що позначає частину зображення яку необхідно розмалювати. Завдяки завданню дитина навчиться краще впізнавати цифри та знатиме їх написання, що стане підґрунтям для подальшого навчання рахунку.

Розмальовка за цифрами: вантажівка. Ця розмальовка надасть можливість покращити навички дрібної моторики та познайомить вашу дитину з цифрами від одного до п’яти. У завданні дитині пропонується розмалювати зображення вантажівки п’ятьма кольорами. Кожному кольору відповідає цифра від 1 до 5, що позначає частину зображення яку необхідно розмалювати.

Малювання по крапках: човник. Це завдання передбачає, що дитині необхідно намалювати човник, рахуючи крапки та поступово з’єднуючи їх прямими лініями, відповідно до зразка, намальованого у завданні. Потім дитині пропонується розмалювати зображення у будь-які кольори.

Головоломка №2: додавання та віднімання. Це завдання покликано вдосконалити вміння дитини виконувати такі математичні операції, як додавання та віднімання, і з легкістю оперувати цілими числами. Щоб досягти цієї мети, завдання побудоване у формі головоломки, що містить різні рівняння, розв’язуючи які, дитина залучатиме увагу, аналітичне та логічне мислення.

Арифметична траса №1: додавання та віднімання в межах 10. Це завдання допоможе дитині відпрацювати навички усного додавання та віднімання чисел у межах 10. Дитині пропонується пройти цікаву арифметичну трасу, деякі з клітинок якої заповнені числами з діями віднімання та додавання. Проміжки на трасі потрібно заповнити відповідно до результатів обчислень.

Арифметична траса №2: додавання та віднімання в межах 10. Це завдання допоможе дитині відпрацювати навички усного додавання та віднімання чисел у межах 10. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме увагу, математичне мислення. Завдання можна використовувати як для індивідуальної, так і для групової роботи, влаштовуючи між дітьми змагання на точність та швидкість виконання.

Арифметична траса №3: додавання та віднімання в межах 20. Це завдання допоможе дитині відпрацювати навички усного додавання та віднімання чисел у межах 20. Дитині пропонується пройти цікаву арифметичну трасу, деякі з клітинок якої заповнені числами з діями віднімання та додавання. Проміжки на трасі потрібно заповнити відповідно до результатів обчислень.

Арифметична траса №4: додавання та віднімання в межах 20. Це завдання допоможе дитині відпрацювати навички усного додавання та віднімання чисел у межах 20. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме увагу, математичне мислення.

Головоломка «Квадрат доданків» № 1. Ця математична головоломка допоможе дитині потренувати арифметичні навички додавання й віднімання, а також логічне мислення та увагу. Дитині треба розгадати головоломку, обчисливши всі числа, яких не вистачає, та записати їх у порожні клітинки квадратів.

Зашифровані картини №4: додавання та віднімання в межах 20. Це завдання допоможе дитині навчитися усно виконувати арифметичну дію арифметичні дії додавання та віднімання в межах 20. Воно містить 12 прикладів та малюнок із такої самої кількості хаотично розташованих фрагментів з числами. Дитині потрібно розв’язати приклади, вирізати фрагменти та приклеїти кожен з них на місце того прикладу, відповідь до якого збігається з числом на фрагменті.

Вчимось рахувати: правда чи кривда. Цей комплект завдань створено задля того, щоб поєднати формальне виконання математичних операцій із залученням уваги, зосередженості та аналітичного мислення дитини. Його особливість полягає в тому, що дитині необхідно уважно проаналізувати вже розв’язані приклади на додавання або віднімання, подумки розв’язуючи їх іще раз, та розподілити на помилкові та правильні.

Тихіше їдеш – далі будеш: обчислювання й порівняння в межах 100. Це завдання допоможе дитині опанувати додавання й порівняння чисел у межах 100, розвинути увагу та кмітливість. Дитині пропонується порахувати й записати, скільки кілометрів проїхав кожен водій, визначити, хто проїхав найдовший шлях, а хто – найкоротший, і позначити цифрами від 1 до 5.

Орієнтуємось у нумерації місць у поїзді. Це завдання допоможе дитині закріпити знання чисел від 1 до 8 на практиці: через орієнтування в нумерації місць у поїзді. У завданні є малюнок, що схематично демонструє нумерацію місць у поїзді.

Орієнтуємось у нумерації місць у вагонах поїзда. Це завдання допоможе дитині закріпити знання чисел від 1 до 8 на практиці: через орієнтування в нумерації місць у поїзді. Дитині пропонується прочитати, що написано на квитках, і знайти місця кожного героя (героїні), а потім розмалювати ці місця зеленим кольором.

Орієнтуємось у нумерації місць у літаку. Це завдання допоможе дитині закріпити знання чисел від 1 до 3 і латинських літер (A, B, C, D) на практиці: через орієнтування в нумерації місць у літаку. У завданні є малюнок, що схематично демонструє нумерацію місць у літаку.

Орієнтуємось у нумерації місць в автобусі. Це завдання допоможе дитині закріпити знання чисел від 21 до 30 на практиці: через орієнтування в нумерації місць в автобусі. Дитині пропонується прочитати, що написано на квитках, і знайти місця кожного героя (героїні), а потім розмалювати ці місця брунатним кольором.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *