АДТ: Гра з піском як спосіб саморозвитку та самотерапії

Гра з піском як спосіб розвитку і самотерапії відомий з давніх часів. Податливість піску будить бажання створити з нього мініатюрну картину світу. Пісок нерідко діє на дітей та дорослих як магніт. Їх руки самі, неусвідомлено, починають пересипати і просівати пісок, будувати тунелі, гори, викопувати ямки. А якщо до цього додати різні іграшки або камінчики, тоді з’являється власний світ.

Гра в пісок позитивно впливає на емоційне самопочуття. Пісок поглинає негативну енергію людини, стабілізує його емоційний стан. Заняття для педагогів з профілактики емоційного вигорання та психічного здоров’я з використання елементів піскової терапії, мало на меті зняття напруги, стомлюваності, розвиток позитивних емоцій, як необхідних складових здоров’я педагога.

Цей метод удало застосовують не тільки для діагностування внутрішніх психічних проблем, але й для розвитку дітей. Взаємодіючи з піском, дитина отримує свій перший досвід зняття напруги, стомлюваності, учиться пізнавати свої відчуття, а також розвиває дрібну моторику рук, мовлення та мислення. Створення емоцій в межах Хеппі Челендж від проєкту Healthy Schools!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *