ЗОШ №28: інструменти дистанційного навчання

Підвищення фахової майстерності на канікулах – це прекрасна можливість  і нагода перейняти досвід колег, отримати цікаву та корисну інформацію, яка допомагає формувати «родзинки» педагогічної діяльності.

29 березня 2021 року в ЗОШ №28 з метою професійного зростання вчителів через рефлексію власної діяльності, а також шляхом самооцінювання та співпраці з іншими вчителями відбувся тренінг з елементами практикуму на тему: «Сучасні інструменти ефективного дистанційного навчання, чи Лайфхаки як мотивувати здобувача освіти під час онлайн уроків» для вчителів закладу, який підготували і провели вчителі методичного об єднання  галузі вчителів «Мова та література(іноземна)».

Доповідачі  представили учасникам види мотивації здобувачів освіти, чинники, які впливають на вивчення шкільних навчальних дисциплін. Разом з присутніми обговорили онлайн ресурси, які оптимально обирати при підготовці до уроку з метою підвищення рівня мотивації учнів, досягаючи максимальних результатів під час дистанційного навчання.

Розподіл на групи у Zoom та обговорення проблемного питання; використання «Інтерактивної дошки в Zoom”; інструмент “Word Cloud”; інтернет ресурс “Quizlet”; паузи-руханки; використання ресурсу Liveworksheets; якісний зворотній зв’язок (або фідбек) допомагають розробляти більш ефективні, дієві мотиваційні навчальні матеріали.

Під час тренінгу було використано в роботі з учителями інтерактивні форми вмотивованого дистанційного навчання. Педагоги мали змогу самостійно випробувати вище вказані методи, ресурси та сервіси і визначити як правильно їх адаптувати до різних вікових груп школярів. Учасники активно працювали індивідуальноі в групах, спілкувалися та ділилися власним досвідом, створювали інтерактивні завдання .

Отже, проведений тренінг з елементами практикуму був надзвичайно продуктивним, і всі учасники отримали позитивні емоції!