ЗОШ №28: Заходи до пам’ятних дат

А пам’ять наша вічна буде…

 Пролітають роки, мов на крилах журавлів, але на сторінках історії залишаються події, які неможливо забути. Вони живуть у спогадах бійців, в суворому монументі, який височіє в кожному населеному пункті України. І нехай зостанеться в пам’яті наших учнів подвиг тих людей, які захищали рідну землю від німецько-нацистських окупантів, про тих людей, які допомагали відвоювати цю перемогу, працюючи день і ніч в тилу.

7 травня в ЗОШ №28 відбулася святкова відеолінійка присвячена Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги, до підготовки якої долучилися представники учнівського самоврядування. Школярі готували малюнки, розповідали вірші, виконували пісні. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять ветерана Другої світової війни, засновника шкільної кімнати Бойової слави Пономаренка Івана Антоновича.

Протягом тижня учні школи брали участь в акціях «Букет ветерану», «Милосердя». У школі пройшла ціла низка заходів: екскурсія по музею Бойової слави (для учнів 8-х класів), тематичні виховні години.

9 травня 1945 року – ця дата закарбується у серцях нашого народу на віки. Адже саме цього теплого травневого дня над чистим небом запалали салюти перемоги. Із року в рік український народ відзначає свято Дня Перемоги з трепетом у серці та сльозами на очах. Нащадки свято бережуть пам’ять про подвиг свого народу.

Шановні ветерани! У день річниці славної Перемоги бажаємо вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє рідного міста і нашої України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир і добробут!