В Україні стартує ЗНО 2021. Перший тест – хімія

osvita.ua

21 травня в Україні розпочинається основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

Цьогорічна кількість зареєстрованих осіб на тестування є однією найбільших за останні роки проведення зовнішнього оцінювання – майже 390 тисяч учасників.

Найбільша кількість учасників ЗНО є цьогорічними випускниками шкіл – понад 56%, кількість учнів профтехів та студентів вишів складає 30% від загальної кількості учасників, випускники минулих років – 13%.

Водночас, зважаючи на скасування обов’язковості проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО для здобувачів повної загальної середньої освіти, кількість реальних учасників, які мають намір взяти участь у тестуванні, є меншою.

Популярність тестів серед учасників ЗНО обумовлена вимогами закладів вищої освіти до вступників. Цього року найбільш масовими тестами стануть іспити з української мови, математики, історії України, географії та англійської мови. Найменш масовими є тести з хімії, фізики та іноземних мов.

Тестування з кожного предмета розпочинатиметься об 11 годині. Відповідно, допуск до пунктів тестування завершуватиметься в 10 годині 50 хвилин.

Для уникнення скупчень учасників біля входу до пунктів тестування у запрошенні-перепустці кожного учасника зазначено рекомендований проміжок часу, протягом якого йому варто прибути до пункту тестування і пройти процедуру допуску.

Перед входом до пункту тестування учасникам вимірятимуть температуру тіла та перевірять наявність ознак респіраторного захворювання.

Учасникам, які мають субфебрильну температуру, тобто підвищенні показники температури тіла, варто отримати відповідну довідку сімейного лікаря аби уникнути непорозумінь при допуску до пункту тестування.

Український центр оцінювання якості освіти гарантує всім учасникам зовнішнього незалежного оцінювання безпечні епідемічні умови у пунктах тестування. В усіх пунктах тестування будуть дотримані відповідні санітарні вимоги.

ДОРОЖНЯ КАРТА УЧАСНИКА ЗНО