Муніципальний колегіум: Святкування Дня вишиванки

«Вишиванка: щоб добра доля не минала» 

Всесвітній день вишиванки відзначається щороку в тре­тій четвер травня, цього ро­ку він припадає на 20 травня. Більш того, традиції святку­вання виповнюється вже 15 років.

Як свідчать дослідження, вбрання із вишивкою створю­вали ще до VI ст. Спочатку ви­шиванки були своєрідним обе­регом для їхніх власників від зла, тому узори наносили на рукави, коміри і подоли соро­чок. З часом вишита сорочка стала яскравим символом куль­тури народу, ознакою внутріш­ньої сили і вільного духу, здо­ров’я та краси, щасливої долі та родової пам’яті, ланцюжком, єднаючим покоління. Кожен регіон України має свою техніку вишивання, деталі та тема­тику орнаменту і традиційні кольори.

Ювілейний 15-й рік Всесвіт­нього дня вишиванки присвя­чено українській традиційній музиці та екологічним питан­ням, святкування відбувати­меться у форматі Дня вуличної етномузики.

В ММК ім. В.Д.Чайки традиційно відбулися заходи до Дня вишиванки, зокрема, квести, флешмоби, творчі зустрічі, які були наповнені радістю, теплом, чудовою українською піснею, піднесеним настроєм, і, безумовно, неповторної красою різноманітних українських вишиванок.    

Хай крокує вишиванка по планеті…

Прес-центр колегіуму