ЗНО з української мови і літератури: тиждень до тесту

osvita.ua

В Україні розпочалось проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Вже традиційно результати тесту з української мови і літератури є обов’язковими для вступу до закладів вищої освіти.

Водночас в 2021 році в переліку навчальних предметів, із яких проводитиметься ЗНО, виокремлені два тести: українська мова та українська мова і література.

Відтак учасники тестування мали можливість самостійно обрати, яку саме роботу вони виконуватимуть під час ЗНО, зважаючи на умови вступу на навчання на обраній ними спеціальності.

Тестування відбудеться в один тестовий день – 01 червня.

Цього року тест з української мови складається з 40 завдань. На його виконання учасникам буде відведено 150 хвилин.

Традиційний тест з української мови і літератури має 67 завдань. Кожен учасник отримає можливість працювати над ним 210 хвилин.

Напередодні тестування Освіта.ua пропонує учасникам ЗНО скористатися зручними та доступними матеріалами, які допоможуть якісно підготуватися до зовнішнього оцінювання.

Підготовка до тесту ЗНО з української мови і літератури

ЗНО-ОНЛАЙН – сайт для проходження тестів ЗНО онлайн. Платформа є найпопулярнішим сервісом серед учасників тестування. Сайт надає можливість комфортно готуватися до тестування, використовуючи зручні та якісні інструменти.

Посібник для підготовки до власного висловлення – відкрите тестове завдання з розгорнутою відповіддю є одним з найважливіших завдань у тесті. Подані в електронній збірці матеріали допоможуть пройти прискорений курс підготовки до написання власного висловлення.

Перелік слів з правильним наголосом до ЗНО – перелік слів з нормативним наголосом, які необхідно знати учаснику тестування для успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури в 2021 році.

Приклади власних висловлень ЗНО з української – зручний перелік з понад 30 прикладів написання власних висловлень, що пропонувалися до виконання учасникам зовнішнього оцінювання з української мови протягом минулих років.

Завдання та відповіді пробного ЗНО з мови і літератури 2021 року – усі тестові завдання з мови і літератури та відповіді на них, що були використані Українським центром оцінювання якості освіти під час проведення пробного зовнішнього оцінювання навесні цього року.

Подкасти для підготовки до тестування з української літератури – у коротких подкастах учасники ЗНО дізнаються про важливі аспекти творів, що включені до програми. Також подкасти містять лайфхаки, що допоможуть отримати додаткові бали за виконання тесту.

Перелік творів з української літератури на ЗНО 2021 року – перелік текстів творів з літератури, що є обов’язковими для знання учасниками тестування. Твори згруповані за хронологічним принципом, починаючи від усної народної творчості до творів сучасників.

Скорочені версії та стислі перекази творів – онлайн-хрестоматія, що містить усі скорочені версії епічних, ліро-епічних і драматичних творів з програми ЗНО. Кожен твір представлений у трьох варіантах: скорочена версія, переказ і дуже стислий переказ.