Результати ЗНО з математики оголосять до 22 червня

osvita.ua

В Україні відбулося зовнішнє незалежне оцінювання учасників тестування з математики.

Визначення офіційних результатів зовнішнього незалежного оцінювання з математики відбувається у кілька етапів.

Спочатку відбудеться комп’ютерна обробка сертифікаційних робіт учасників ЗНО та перевірка завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю екзаменаторами. Після цього буде визначено кількість тестових балів для кожної сертифікаційної роботи.

На наступному етапі спеціально створена експертна комісія з питань визначення результатів ЗНО ухвалить рішення про встановлення порога «склав/не склав» для тесту ЗНО з математики. Засідання комісії відбудеться до 18 червня.

Учасники ЗНО, які не подолають визначений експертами пороговий бал, вважатимуться такими, хто тест не склав. Інші учасники зможуть використовувати результати тестування під час вступної кампанії до закладів вищої освіти.

Результати тих учасників, які подолають пороговий бал, будуть визначені за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів. Рейтингова оцінка за шкалою 100–200 балів відображатиме місце результату учасника серед результатів інших абітурієнтів.

Оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання з математики відбудеться не пізніше 22 червня 2021 року.

Після цього заклади освіти отримають результати державної підсумкової атестації випускників, які цього року виявили бажання зарахувати результати ЗНО як ДПА з математики.

При оголошенні результатів ЗНО з математики будуть оприлюднені таблиці переведення тестових балів за шкалою від 100 до 200 балів і таблиці за шкалою від 1 до 12 балів.

ЗНО-2021: ЯК РОЗРАХУВАТИ БАЛ ЗНО З МАТЕМАТИКИ

Для отримання оперативної інформації про перебіг ЗНО та вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.