Відбулося зовнішнє оцінювання з української мови та літератури

osvita.ua

В Україні триває третій тиждень основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання. У вівторок, 1 червня, відбулось тестування вступників з української мови та літератури.

Цього року в переліку предметів, із яких проводитиметься ЗНО, виокремлені два тести: українська мова та українська мова й література.

Тест з української мови складався з 40 завдань. На його виконання учасникам було відведено 150 хвилин.

Результат виконання всіх завдань тесту буде зарахований також під час прийому до закладів вищої освіти як конкурсний предмет «Українська мова» залежно від спеціальності, що визначено Умовами прийому до закладів вищої освіти. Також, за бажанням випускника, результат тесту може бути зарахований як державна підсумкова атестація з української мови.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна отримати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови, дорівнює 74 балам.

Традиційний тест з української мови і літератури містив 67 завдань. Кожен учасник отримав можливість працювати над ним 210 хвилин.

Результат виконання всіх завдань тесту буде використовуватись абітурієнтом під час вступу до закладів вищої освіти як конкурсний предмет «Українська мова і література».

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, дорівнює 116 балам.

З метою інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2 червня будуть опубліковані правильні відповіді на завдання тесту. Див. розділ Відповіді на тести ЗНО.

Установлення порога «склав/не склав» та визначення результатів тестів ЗНО з української мови і української мови та літератури відбудеться 24 червня.

Оголошення результатів тестування відбудеться 25 червня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до 12 балів та таблиця переведення тестових балів у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Після цього заклади освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх учнів з української мови.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь у зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини та бажають взяти участь у додатковій сесії ЗНО, можуть до 7 червня подати до регіонального центру документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Додаткове тестування з української мови та літератури відбудеться 9 липня.

ЯК РОЗРАХУВАТИ БАЛ ЗНО З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

ЯК РОЗРАХУВАТИ БАЛ ЗНО З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ