Результати ЗНО з української мови оголосять до 25 червня

osvita.ua

В Україні відбулося зовнішнє незалежне оцінювання учасників тестування з української мови та літератури (української мови).

Визначення офіційних результатів тестування відбуватиметься у декілька етапів. Спочатку відбудеться комп’ютерна обробка сертифікаційних робіт учасників ЗНО та перевірка екзаменаторами завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Після цього буде визначено кількість тестових балів кожної сертифікаційної роботи.

На наступному етапі, спеціально створена експертна комісія з питань визначення результатів ЗНО, ухвалить рішення про встановлення порога «склав/не склав» окремо для тесту з української мови і літератури та тесту з української мови. Засідання комісії відбудеться до 24 червня.

Учасники ЗНО, які не подолають визначений експертами пороговий бал, вважатимуться такими, хто тест не склав. Інші учасники зможуть використовувати результати тестування під час вступної кампанії до закладів вищої освіти.

Результати тих учасників, які подолають пороговий бал, будуть визначені за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів. Рейтингова оцінка за шкалою 100–200 балів буде відображати місце результату учасника серед результатів інших абітурієнтів.

Оголошення результатів двох тестів зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, а також української мови відбудеться не пізніше 25 червня.

Після цього школи отримають результати державної підсумкової атестації випускників, які виявили бажання зарахувати свій результат як ДПА з української мови.

При оголошенні результатів ЗНО з української мови і літератури будуть оприлюднені таблиці переведення тестових балів за шкалою від 100 до 200 балів і таблиці за шкалою від 1 до 12 балів.

РОЗРАХУНОК БАЛА ЗНО З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

РОЗРАХУНОК БАЛА ЗНО З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ