Поріг тесту ЗНО з математики склав 10 тестових балів

osvita.ua

Поріг тесту «склав/не склав» для зовнішнього незалежного оцінювання профільного рівня з математики в 2021 році дорівнюватиме 10 тестовим балам.

Відповідне рішення ухвалено експертною комісією Українського центру оцінювання якості освіти, засідання якої відбулося 17 червня.

Усі учасники тестування, результат яких дорівнює або є вищим за визначений поріг, матимуть можливість використати отримані результати під час участі у цьогорічній вступній кампанії до закладів вищої освіти.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з математики профільного рівня, складає 31,11 ​% від загальної кількості учасників тестування.

До 18 червня мають бути оголошені результати, що отримані учасниками зовнішнього незалежного оцінювання з математики, та ухвалені таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100-200 балів за виконання тесту з математики.

Як відомо, результати ЗНО з математики, за бажанням випускника, також можуть бути враховані, як державна підсумкова атестація за шкільний курс з математики. Відповідно, експертна комісія затвердить дві таблиці відповідності тестових балів оцінкам за шкалою 1-12 балів – окремо для тих випускників, які вивчали математику на профільному рівні, та для випускників, які вивчали математику на рівні стандарту.

Максимальна кількість балів, яку мав можливість отримати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з математики профільного рівня, дорівнює 67 тестовим балам.

Максимальна кількість тестових балів за виконання тесту рівня стандарт становить 50 балів.

Для отримання оперативної інформації про оголошення результатів ЗНО та початок вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.