Поріг тесту ЗНО з фізики склав 12 тестових балів

osvita.ua/

Поріг тесту «склав / не склав» для зовнішнього незалежного оцінювання з фізики в 2021 році дорівнюватиме 12 тестовим балам.

Відповідне рішення ухвалено експертною комісією Українського центру оцінювання якості освіти, засідання якої відбулося 17 червня.

Усі учасники тестування, результат яких дорівнює або є вищим за визначений поріг, матимуть можливість використати отримані результати під час участі у цьогорічній вступній кампанії до закладів вищої освіти.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з фізики, складає 8,33​% від загальної кількості учасників тестування.

До 18 червня мають бути оголошені результати, що отримані учасниками зовнішнього незалежного оцінювання з фізики, та ухвалені таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100-200 балів за виконання тесту з фізики.

Як відомо, результати ЗНО з фізики за бажанням випускника також будуть враховані, як державна підсумкова атестація за шкільний курс з фізики. Експертна комісія затвердить таблицю відповідності тестових балів оцінкам за шкалою 1-12 балів.

Максимальна кількість балів, яку мав можливість отримати учасник ЗНО, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з фізики, дорівнює 64 тестовим балам.

Для отримання оперативної інформації про оголошення результатів ЗНО та початок вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.