МОЗ: шкільні лінійки на честь 1 вересня не є обов’язковими

osvita.ua

Міністерство охорони здоров’я пропонує школам розглянути різні варіанти організації початку 2021/22 навчального року, одночасно дотримуючись обмежувальних протиепідемічних заходів.

Про це йдеться у повідомленні МОЗ щодо проведення святкових заходів у школах на початку навчального року.

«Наголошуємо: урочистості та лінійки на честь 1 вересня для закладів освіти не є обов’язковими, а рішення проводити святкові заходи чи ні (і в якому форматі) залишається за адміністрацією школи», – зазначають у МОЗ.

Водночас у відомстві рекомендують школам у разі проведення святкових урочистостей проводити їх просто неба.

Також під час урочистостей у МОЗ рекомендують не змішувати дітей різних вікових груп або класів, уникати утворення натовпу, слідкувати за дотриманням фізичного дистанціювання.

Окрім того, організаторам свята рекомендовано утриматись від організації масових заходів та запрошення розважальних колективів, які не є співробітниками школи, а також максимально скоротити час проведення заходу.

У разі обрання альтернативного формату проведення свята першого дзвоника, який би не передбачає скупчення дітей, школам рекомендовано організувати святкування в межах кожного класу окремо, замість активності у приміщенні обрати варіант святкування просто неба або спробувати організувати День знань в інтерактивній формі.