ЗОШ №45: інтеграційний проєкт «Загальне минуле, загальне майбутнє» НКОП «Польська Нота»

 Вже не перший рік міський молодіжний Євроклуб «Діалог» і Євроклуб «Країнами і континентами» ЗОШ №45 співпрацюють з польським обласним товариством «Полонія Семпер Фіделіс». Нещодавно учасницю Євроклубу «Діалог» ученицю школи Макаренко Анастасію в рамках цієї багаторічної дружби, запросили до Одеси для участі в інтеграційному проєкті «Загальне минуле, загальне майбутнє» НКОП «Польська Нота».

Організаторами цієї акції стали ХХІ Ліцей ім. Колонтая у місті Варшаві та НКОП «Польська Нота» при повній фінансовій підтримці Польсько-Української Ради Обміну Молоддю.

Мета заходу: інтеграція молоді, обмін досвідом і ідеями, як молодь бачить майбутнє наших країн-сусідів. До речі, учні цього польського ліцею вивчають факультативно російську мову. Тому спілкування було досить вільне.

Відбулася зустріч української і польської молоді. Відкриті до спілкування діти знайомили один одного зі своїм життям, історією, культурою та традиціями своїх країн. У кожній країні є свої проблеми, свої стереотипи життя. На майстер-класах молодь вчилася долати ці стереотипи, разом робили ролики, слухали цікаві лекції з історії Польщі та України. На учасників очікували цікаві екскурсії Одесою, подорож до картинної галереї, пасажу, будинку з атлантами, Палацу Бжозовського, Одеського історико-краєзнавчого музею. Польським гостям було цікаво познайомитися з пам’ятками архітектури на території Одеси, які пов’язані з Польщею.

Разом відвідали Бєлгород. А потім була цікава зустріч в Польському консульстві, Настя Макаренко розповіла про діяльність Євроклубу «Діалог». Нашим гостям було дуже цікаво, вони запропонували продовжити спілкування через Інтернет. Наші нові польські друзі поверталися додому з добрими спогадами про Україну, яка їм дуже сподобалася. І нам сподобалися наші однолітки з польського ХХІ Ліцею ім. Колонтая у місті Варшаві.

 

За інформацією закладу