ЗОШ №52: Інтерактив для ентузіастів та патріотів

Учні МЗОШ № 52 на інтерактивній мапі легенд та міфів України.
«Легендами оповита, міфами наповнена країна наша. Від Карпат до Донбасу, від заозереної Чернігівщини до сонячних берегів Криму не знайдеться ані клаптика землі української, навколо якого не було б повірування народного. Скільки героїв та сміливців народилися в Україні, скільки магії стрічали наші предки на путях своїх життєвих! Негоже тепер нащадкам забувати коріння своє – міфи та легенди країв рідних», – таким патріотичним закликом звернулися організатори всеукраїнського конкурсу «Дивомандри. Україна – легенд та міфів країна», спонукаючи вчителів та учнів шкіл по всій території країни взяти в ньому участь.
Тож не могли вихованці нашої школи проявити байдужість до такого заклику. Учителями української мови та літератури Токовенко Аллою Іллівною та Пономаренко Світланою Володимирівною було проведено з ними цікаву дослідницьку роботу. Знайдено легенди Миколаївщини, які після обговорення учасники проєкту вирішили ілюструвати й творчо представити. Мріяли дослідники побачити своє творіння на першій інтерактивній мапі легенд та міфів України. А ще краще – в анімаційному серіалі, який побачила б уся Україна в етері телеканалу «Плюс Плюс».
На жаль, не увійшли роботи наших ентузіастів у десятку переможців конкурсу , та в скарбничці проєкту можна побачити «Пугачеву скелю» та «Легенду про Громоклею» серед легенд Миколаївщини.
Хочеться відзначити імена учасників, завдяки роботі яких була сформована інтерактивна мапа легенд та міфів України. Це учні 5 –А класу: Гаврищенко Маргарита, Григорович Аліса, Назаренко Андрій, Місан Михайло, Чугай Михайло, Севастьянов Ілля, Янчукова Елла, Архипова Дар’я, Співак Ліна та батьки – співучасники Місан Ольга Сергіївна, Назаренко Євгенія Олегівна. Учні 6 – А класу: Шаповалова Катерина, Дудченко Ханна, Лошко Єлизавета та 5 –Б класу: Баран Єлизавета, Марчук Богдан, Свергун Софія, Осадцева Вікторія, Скориченко Дар’я. Участь цих дітей у творчому змаганні – важливий внесок у збереження українського фольклору та його відтворення.
Саме такі конкурси допомагають виховувати справжніх патріотів. Учні не на словах відчувають свою причетність до розвитку країни, збереження її культурної спадщини. І навчання тоді стає осмисленішим, цікавішим.
Подивитись інтерактивну мапу легенд та міфів України можна за покликанням: