Уряд узгодив Порядок залучення педагогів до проведення ЗНО з чинним законодавством

mon.gov.ua

Уряд вніс зміни до Порядку залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Відповідне рішення ухвалено під час засідання Кабінету Міністрів сьогодні, 3 листопада 2021 року. 

Зміни спрямовано на актуалізацію Порядку залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, ухваленого постановою Кабінету Міністрів №222 від 15 квітня 2015 року, та приведення його у відповідність до Закону «Про повну загальну середню освіту». 

Постанова вносить зміни до Порядку в частині унормування залучення відповідних працівників до проведення інших видів оцінювання, що проводяться Українським та регіональними центрами оцінювання якості освіти з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО. 

Зокрема, це стосується здійснення незалежного тестування професійних компетентностей у процесі сертифікації педагогічних працівників, вступних випробувань з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО.