ЗОШ №47: День толерантності

Міжнародний день толерантності— свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри.
Учні всіх класів приєдналися до свята. День був цікавим та насиченим подіями.
У всіх класах пройшли години спілкування «ЗОШ 47 – територія толерантності», під час проведення яких учні вчились бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні; сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається; цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими; зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою.
Діти подивились відео, створене за ініціативою учнівського самоврядування школи, висловлювали свої думки, відповідаючи на питання «Що для мене означає толерантність? Як я можу проявити толерантне ставлення до інших?».

Старшокласники відповідали на питання вікторини, моделювали ситуації толерантного ставлення в певних обставинах. Першокласники виготовили паркан ввічливих слів. Кожний учень висловив свою думку щодо поняття толерантності, і з цих висловів класи створили свою неповторну Квітку Толерантності
Бажаємо, щоб наша школа була територією толерантності! Бажаємо всім завжди і всюди, за будь-якої погоди і розкладу залишатись людиною, поважати себе і оточуючих!