Про організацію освітнього процесу у закладах загальної середньої освіти

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/19840-21 від 16 листопада 2021 року

Департаменти (управління)
освіти і науки обласних, Київської
міської державних адміністрацій

Про організацію освітнього процесу
у закладах загальної середньої освіти

Шановні колеги!

За інформацією місцевих органів управління у сфері освіти, станом на 16.11.2021 р. за дистанційною формою навчання освітній процес здійснюється у понад 5 тис. закладах загальної середньої освіти.

Водночас, відповідно до підпункту 151 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), на території регіонів, на яких установлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки, освітній процес може здійснюватися у закладах дошкільної освіти, спеціальних закладах освіти та у 1-4 класах закладів загальної середньої освіти, а також закладах освіти, усі працівники яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

З метою забезпечення права дітей на здобуття якісної освіти та ураховуючи, що на сьогодні працівники понад 82 % шкіл отримали повний курс вакцинації, Міністерство рекомендує у таких закладах освіти організувати освітній процес за очною формою навчання.

З повагою
Заступник Міністра                              Віра Рогова