ЗОШ 28: Декада творчості класних керівників

З 15 по 30 листопада в ЗЗСО №28 проходили заходи у рамках декади творчості класних керівників.

Всі класи середньої та старшої школи взяли активну участь у проведенні заходів декади. Екологічне, правове, превентивне, громадянське, естетичне, моральне, сімейне, фізичне, гендерне виховання та розвиток пізнавальної діяльності учнівської молоді знайшли своє відображення у стіннівках, тематиці виховних годин та позакласних заходів на запрошення.

Поширенню знань про права та обов’язки підлітків, підвищенню рівня громадянської освіти та правового виховання  сприяли проведені на високому рівні тренінг «Правова культура – міць держави», круглий стіл «Етичний кодекс користувача Інтернету»,  телепередача «Булінг: стопкадр з життя підлітка», дебати «Де краще у віртуальному чи реальному житті?», відкритий мікрофон «Чи можна прожити без конфліктів?», брейн-ринг «Закони та конвенції, що захищають права дітей».

Оригінальністю задуму, нестандартним підходом до формулювання та підбору завдань відрізнявся вебквест «З Україною в серці». Під час роботи в групах дев’ятикласники поглиблювали свої знання про культурне надбання нашої держави, розвивали свої вміння працювати з картою України, вчилися складати логічний ланцюжок, використовуючи сучасні комп’ютерні технології.

З метою вироблення в учнів відповідного ставлення до свого здоров’я, формування потреб у здоровому способі життя, екологічної свідомості  класними керівниками було проведено  круглий стіл «Бути здоровим – це здорово!», виховний захід з елементами тренінгу «Спорт – здоров’я, спорт – це сила, що дає людям крила», «Скажемо шкідливим звичкам – «Ні», усний журнал «Молодь обирає здоров’я», «Здорове харчування. Яке воно?», екологічну гру «Екодетективи року» на яких здобувачі освіти не лише знайомилися з поняттями «здоров’я», «здоровий спосіб життя», але й виконували випереджальні та практичні завдання.

Логічним завершенням декади творчості класних керівників стало проведення 30 листопада Свята осені для здобувачів освіти початкових класів. Діти, одягнені в яскраві костюми казкових персонажів, декламували вірші, грали в цікаві та пізнавальні ігри, розгадували загадки про осінь, були учасниками інсценувань казок.

Всі перераховані вище заходи проходили із дотриманням карантинних обмежень і не лише сприяли формуванню в учнів ключових цінностей сьогодення, а й за допомогою вдало реалізованих міжпредметних зв’язків сприяли поглибленню знань з більшості шкільних предметів. Під час проведення декади  були  результативно  використані інтерактивні види роботи, ІКТ, що спонукають до розвитку  пізнавальної активності учнів та були зорієнтовані на розвиток ключових компетентностей школярів.