Показові об’єктові тренування з питань цивільного захисту в ЗДО №22, 60

На проблему безпеки дітей не може бути іншого погляду, як на проблему гостру, важливу, що вимагає чітких, скоординованих дій освітян, батьків, працівників різних служб і відомств. На жаль, щорічна статистика показує зростання числа подій, в яких страждають діти. Саме тому, основним пріоритетом в роботі закладів дошкільної освіти міста є охорона життя та здоров’я дітей, організація їх безпечної життєдіяльності та навчання основам безпеки життєдіяльності.

17 травня 2019р. у ЗДО №22, 60 у межах «Тижня безпеки дитини» проведено показові об’єктові тренування з питань цивільного захисту за темою: «Відпрацювання дій учасників освітнього процесу під час надзвичайної ситуації: виявлення підозрілого предмету на території закладу».

Основна мета та завдання Дня цивільного захисту: удосконалювати навички організації і проведення заходів щодо захисту вихованців і персоналу, забезпечення функціонування в умовах надзвичайної ситуації.

Після отримання сигналу евакуації вихователі в найкоротший термін вивели дітей безпечними евакуаційними шляхами з будівлі, ретельно перевіривши приміщення, щоб унеможливити перебування у небезпечній зоні.

На умовну надзвичайну ситуацію викликано загін поліції.

Під час «Тижня безпеки дитини» і Дня цивільного захисту діти усіх вікових груп закріпили та отримали знання, уміння і відпрацювали практичні навички на випадок екстремальних ситуацій.

Об’єктові тренування отримали позитивні оцінки майстрів виробничого навчання циклу практичної підготовки НМЦ ЦЗ та БЖ в м. Миколаїв Гомелько С.В. і Чечельницького А.Б.