Зустріч з батьками (ЗДО № 59)

Традиційно в вересні проходять перші зустрічі з батьками  в групах. Нещодавно в середній групі компенсуючого типу для дітей з вадами мовлення відбувся семінар-практикум для батьків «Пальчикові ігри та артикуляційні вправи, їх роль у розвитку мовлення дошкільників». Його метою   було   залучити батьків  в корекційний процес,ознайомити  зі змістом логопедичної роботи; надати  батькам певні педагогічні знання, уміння та практичні навички щодо виправлення мови дітей. 

Вчитель-логопед Толмачова А.О., ознайомила  батьків вихованців  із основними завданнями корекційно-розвивальної  роботи на навчальний рік та допомогла батькам в оволодінні основними вправами для розвитку артикуляційної моторики дітей  в домашніх умовах.  Вона  використала логопедичну ляльку для виконання вправ артикуляційної гімнастики. Саме використання функціональної іграшки у вигляді логопедичної ляльки прискорює темпи підготовки мовно-рухового апарату дошкільників до постановки звуків. Альбіна Олексіївна  продемонструвала   через рухові та ігрові вправи  використання такого  важливого прийому  як  нейрокорекція.

Вихователь Черній О.М.,розповіла про необхідність  проведення пальчикових  вправ з використанням різних предметів:шишок, прищіпок, м’ячиків су-джок, зубних щіток та ін. Батьки із задоволенням та зацікавленістю виконували всі вправи за вихователем.

Всі погодились із тим, що тільки тісна взаємодія вчителя-логопеда, вихователя  і батьків дозволить прискорити корекційний процес,  підвищити ефективність роботи і виховати здорових, всебічно-розвинених та щасливих дітей.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *