Миша з пластиліну: створіть зимове панно

Пластилінові ілюстрації виглядають цікаво і фактурно. Робота дитини з пластиліном сприяє всесторонньому розвитку. Тут і змішування кольорів для отримання нових відтінків, і формування різних елементів для поєднання у художню композицію. В цьому панно ми використали два прийоми: вирізання контурів та тонких смужок. А потім склали елементи разом.

Матеріали:

  • маса для ліпки (сірий, білий, блакитний, рожевий, жовтий кольори);
  • качалка для пластиліну;
  • тверда пластикова основа;
  • ножик або стек для формування контуру;
  • акварельний лист формату А4;
  • лінійка.

Хід роботи:

Розкачайте у тонкий шар розм’якшений шматочок сірого пластиліну. Виріжте голову миші — крупний елемент у формі краплі. Виріжте вуха — це два півкола. Поєднайте у верхній частині аркуша, як на фото 5. Добре згладьте пальцями місця поєднання контурів.

Приступайте до створення мишачого одягу. Оскільки картинка зимова, то в нас має вийти шуба, рукавички, чобітки і шарф. Контури шуби можна порівняти з половинкою овалу, рукави — два менших овальчика. На місці чобіт і рукавичок викладаємо комбінацію з кіл та маленьких прямокутників.

Тепер найцікавіше — смугастий шарфик. Ми обрали зелений колір для основи шарфа, змішавши жовтий та блакитний кольори 1:1. А світло-зелені смужки отримали, додаючи до темно-зеленого трохи білого.

Отже, викладаємо основне полотно шарфу темно-зеленим кольором — це будуть видовжені прямокутники, трохи зігнуті по формі тулуба. Перпендикулярно зверху виходить вільний кінець шарфика. Далі розкачуємо світло-зелений пластилін для смужок. Тоненькі рівні смужки вийдуть при нарізанні тонкого шару лінійкою (див. фото 7). Ось такі прості елементи викладаємо у потрібні місця та отримуємо колоритний акцент у роботі.

Крім прикрашання шарфу, такий прийом з тонкими смужками можна використати на місцях перетину кольорів і форм: там де рукав переходить у рукавичку, а нога — у чобіток. З тонких смужок ми робимо великі блакитні сніжинки на фоні. Взагалі, у цього прийому багато застосувань у найрізноманітніших пластилінових проектах.

Тепер переходимо до деталей. Робимо тонкі ковбаски відповідного кольору для хвоста та бахроми на шарфику, а також для вусів. На мордочці викладаємо очі, рум’яну щічку та ротик мишенятка. Вкладаємо круглий носик. Серединку вуха оформлюємо рожевим, можна протиснути зубочисткою фактуру. Залишається сформувати багато кульок та прикрасити фон падаючим снігом, а шубку — ґудзиками. На фінальному етапі розкачаємо блакитний пластилін та виріжемо снігові кучугури, на яких стоїть миша. Можна також доповнити носик та взуття світлими відблисками.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *