Посібник з екологічного виховання для дітей «Врятуй світ»

Громадська організація «Зелене серце Карпат» видала безкоштовну онлайн книжку-посібник для дітей «Врятуй світ! Все починається з тебе».

Автори онлайн посібника розповідають дітям старшого дошкільного та молодшого шкільного віку про вплив сміття на здоров‘я людини та на цілий світ.

За словами авторів посібника, саме в дитинстві формуються уявлення про світ і про власну роль у ньому. Тому важливо, щоб дитина навчилася дбати про своє здоров‘я і розуміла зв‘язок між ним та станом довкілля.

Посібник може бути використаний, як додаткова книжка з екологічного виховання протягом навчального року в дошкільних навчальних закладах або початковій школі та для домашнього читання.

«Ми можемо сидіти склавши руки і далі спостерігати, як сміття опиняється в природі, забруднює воду і землю. Як спалюючи побутові відходи на своїх подвір‘ях, хворіють люди. А діти, нічого не знаючи про небезпеки, продовжують гратися там, де щойно дотліли пластикові пляшки, пакети чи підгузки. Але якщо ми хочемо захистити здорове майбутнє наших дітей, мусимо діяти. І найлегше, що ми можемо зробити — дати малечі знання про вплив сміття на природу та їхнє здоров‘я. Розповідаючи про відповідальне споживання, про те, чому не можна кидати сміття у вогонь, та про те, як захистити здоров’я і природу, зменшуючи кількість пакування, ми всі можемо запобігти загрозам», – зазначають автори книжки-посібника для дітей «Врятуй світ! Все починається з тебе».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *