10 цікавих кросвордів для дітей у малюнках

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям одинадцять оригінальних завдань-кросвордів для розвитку лінгвістичного інтелекту та розширення кругозору. Виконання запропонованих завдань сприятиме розвитку пізнавальної активності та вихованню всебічно розвиненої особистості.

Кросворд «Комахи». Це завдання допоможе дитині повторити й краще засвоїти правопис назв шести комах, а також сприятиме розвитку логічного мислення, уваги й дрібної моторики. Дитині потрібно подивитися на малюнки із зображенням комах і вписати їхні назви в клітинки кросворда по горизонталі.

Кросворд у малюнках «Плоскі геометричні фігури». Це завдання-кросворд допоможе дитині навчитися розрізняти плоскі геометричні фігури, а також опанувати правопис їхніх назв, тренуючи при цьому пам’ять, увагу, логічне мислення й дрібну моторику. Дитині потрібно подивитися на малюнки геометричних фігур і вписати відповідні назви в клітинки кросворда.

Кросворд «Африка». Це завдання допоможе дитині повторити й краще засвоїти правопис назв п’яти тварин, які живуть в Африці, а також сприятиме розвитку логічного мислення, уваги й дрібної моторики. Дитині потрібно подивитися на малюнки тварин і вписати їхні назви в клітинки кросворда по горизонталі.

Кросворд у малюнках «Дерева». Це завдання-кросворд допоможе дитині повторити й краще засвоїти правопис назв різних дерев, тренуючи пам’ять, увагу та дрібну моторику. На сторінці зображені листки восьми дерев. Дитині потрібно подивитися на ці малюнки й вписати відповіді у клітинки кросворда по горизонталі.

Кросворд у малюнках «Морський світ». Це завдання-кросворд допоможе дитині повторити правопис десяти назв різних морських мешканців, тренуючи при цьому пам’ять, увагу та дрібну моторику. Дитині потрібно подивитись на малюнки морських істот і вписати відповідні назви у клітинки кросворда.

Кросворд у малюнках «Посуд». Це завдання допоможе дитині закріпити знання правопису предметів посуду, навчить орієнтуватися в таблиці. Дитина повинна подивитись на малюнок предмету посуду й виписати назву цього предмету в таблицю під відповідним номером. Дитині також пропонується розшифрувати приказку, знайшовши у таблиці букви, позначені певним кодом.

Кросворд у малюнках «Іграшки». Це завдання-кросворд допоможе дитині повторити правопис десяти назв різних іграшок, тренуючи при цьому пам’ять, увагу та дрібну моторику. Дитині потрібно подивитись на малюнки іграшок та вписати відповідні назви у клітинки кросворда.

Кросворд у малюнках «Овочі». Це завдання-кросворд допоможе дитині повторити правопис дванадцяти назв різних овочів. Дитині потрібно подивитись на малюнки овочів та вписати відповідні назви у клітинки кросворда. Розв’язавши кросворд, дитина зможе дізнатись секретне слово, вписавши букви, позначені цифрами у круглих рамках, у відповідні круглі комірки.

Кросворд у малюнках «Комахи». Це завдання-кросворд допоможе дитині повторити правопис одинадцяти назв різних комах, тренуючи при цьому пам’ять, увагу та дрібну моторику. Дитині потрібно подивитись на малюнки комах та вписати відповідні назви у клітинки кросворда. Напрямок написання слів позначено цифрами у квадратних рамках.

Кросворд у малюнках «Птахи». Це завдання-кросворд допоможе дитині повторити правопис дванадцяти назв різних птахів, тренуючи при цьому пам’ять, увагу та дрібну моторику. Дитині потрібно подивитись на малюнки птахів та вписати відповідні назви у клітинки кросворда.

Кросворд «Зимовий одяг». Це завдання допоможе дитині повторити й краще засвоїти правопис назв дев’яти предметів зимового одягу, а також сприятиме розвитку логічного мислення, уваги й дрібної моторики. Дитині потрібно подивитися на малюнки одягу і вписати їхні назви в клітинки кросворда по горизонталі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *