Про затвердження переліку навчально-методичних посібників, що видаватимуться за кошти державного бюджету

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

№ 1494 від 28 листопада 2019 року

Про затвердження переліку
навчально-методичних посібників,
що видаватимуться за кошти
державного бюджету

Відповідно до Порядку забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 23 січня 2019 року № 41, пункту 6 розділу IV Порядку конкурсного відбору підручників та посібників для осіб з особливими освітніми потребами, здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти і посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 17 липня 2019 року № 1004 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08 серпня 2019 року за № 884/33855, наказу Міністерства освіти і науки України від 31 жовтня 2019 року № 1358 «Про проведення конкурсного відбору посібників для педагогічних працівників у 2019 році», на підставі рішення колегії Міністерства освіти і науки України від 22 листопада 2019 року (протокол № 9/3- 19) «Про підсумки конкурсного відбору посібників для педагогічних працівників у 2019 році» НАКАЗУЮ:

1. Затвердити перелік навчально-методичних посібників, що видаватимуться за кошти державного бюджету (далі – перелік), що додається.

2. Державній науковій установі «Інститут модернізації змісту освіти» (Завалевський Ю. І.):

  • організувати видання і придбання навчально-методичних посібників, згідно з переліком та відповідно до потреби в таких посібниках та коштів, передбачених на зазначені цілі;
  • під час укладання договорів про видання навчально-методичних посібників за кошти державного бюджету передбачити згоду передання видавництвами на безоплатній основі Міністерству освіти і науки України, Державній науковій установі «Інститут модернізації змісту освіти» права на розміщення посібників в електронному вигляді у pdf-форматі на офіційному вебсайті Міністерства освіти і науки України, вебсайті Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», Національній освітній електронній платформі для безоплатного доступу користувачам мережі Інтернет строком на п’ять років.

3. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Заступник Міністра                      Любомира Мандзій

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства освіти і науки України
28.11.2019 № 1494

Перелік навчально-методичних посібників,
що видаватимуться за кошти державного бюджету

I. Навчально-методичні посібники для педагогічних працівників

1. Навчально-методичний посібник «Методика реалізації Українського правопису в новій редакції у закладах загальної середньої освіти» (авт. Терещенко В. М., Панченков А. О.).

II. Навчально-методичні посібники для педагогічних працівників, які працюють з учнями з особливими освітніми потребами

1. Навчально-методичний посібник «Асистент вчителя у закладі загальної середньої освіти з інклюзивною формою навчання» (авт. Колупаєва А. А., Коваль Л. В., Компанець Н. М., Квітка Н. О., Лапін А. В.).

В. о. директора
Державної наукової установи
«Інститут модернізації змісту освіти»                            Юрій Завалевський

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *