Опубліковано завдання тесту ЗНО для вчителів

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив тестовий зошит незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів початкових класів, що проводилося протягом 2019–2020 років.

Тестування відбувалось у рамках пілотного проєкту сертифікації педагогічних працівників, одним з етапів якого є складання незалежного тесту учасниками сертифікації.Протягом цього періоду майже дві тисячі вчителів початкових класів склали тест незалежного тестування фахових знань та вмінь, що містив 100 тестових завдань з вибором однієї правильної відповіді. Максимальна кількість балів, яку можна було отримати, правильно виконавши всі завдання тесту, становила 100. Поріг “склав/не склав” для учасників тесту становив 50 балів у 2019 році та 60 балів у 2020 році.

До тесту були включені завдання щодо планування й організації освітнього процесу, забезпечення та підтримки навчання, виховання й розвитку учнів.

Також великий блок тесту складали завдання, що стосуються теоретичних знань з різних освітніх галузей, визначених Державним стандартом початкової освіти. Крім того, до тесту включені завдання щодо педагогіки партнерства, роботи з батьками та педагогічної діагностики.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *