Підсумки Всеукраїнського зльоту флотилій та клубів юних моряків

27-30 вересня 2019 року у місті Миколаєві пройшов Всеукраїнський зліт флотилій та клубів юних моряків, присвячений 60-ій річниці заснування Миколаївського Клубу юних моряків з флотилією.

У зльоті взяли участь 7 команд із шести міст України: Миколаєва, Харкова, Херсону, Одеси, Кам’янського та Енергодару.

У рамках Всеукраїнського зльоту юні моряки змагалися у воєнізованій естафеті «Лазертаг» та швидкісній стрільбі. Даний етап організували представники громадської організації “Асоціація учасників та інвалідів АТО” та працівники Миколаївського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Вихованці з захопленням виконували всі поставлені завдання та з великим азартом взяли участь у змаганні, адже для кожного з курсантів стрільба з системи «Лазертаг» була вперше.

За результатами даного етапу, у воєнізованій естафеті місця розподілилися таким чином: І місце – команда м. Одеса; ІІ місце – команда Миколаїв-1; ІІІ місце розділили команди Миколаїв-2 та м. Енергодар.

У швидкісній стрільбі, в особистому заліку: І місце – Яковець Ростислав (м. Миколаїв); ІІ місце – Прудніков Данило (м. Миколаїв); ІІ місце – Лебідь Матвій (м. Миколаїв); ІІІ місце – Заболотній Іван (м. Кам’янське).

Родзинкою зльоту став квест Миколаєвом «Таємниці міста М», який включав у себе ряд логічних, інтелектуальних і фізичних завдань. Курсанти шукали підказки по місту за допомогою карти, розв’язували задачі, робили «селфі» з перехожими, зустрічалися з «таємними агентами» та виконували їх завдання, відповідали на теоретичні запитання з історії Миколаєва, фотографували історичні та культурні пам’ятки міста.

Не менш цікавим стали екскурсії до військової частини та суднобудівного заводу. Курсанти з захопленням слухали про військові кораблі, розглядали будову та оснащення суден, ходили по трюмам, каютам та палубам справжнього бойового корабля. Для більшості така екскурсія була вперше в житті.

Чудовим завершенням зльоту стала екскурсія акваторією Інгулу та Південного Бугу на катамарані.

Вітаємо всіх учасників з вдалим завершенням зльоту, а гостям Миколаєва ми кажемо «До нових зустрічей!»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *