Будні юних журналістів-2

Для майбутніх журналістів важливо розуміти, чим живе їх рідна країна, які складнощі долає при самоствердженні. З цієї точки зору цікавою видалася розмова, що відбулася під час зустрічі вихованців гуртка «Школа журналістики» з Олександром Андрійовичем Димовим, помічником Народного депутата Р.В. Костенко. Діти слухали, як кажуть, затамувавши подих, адже не щодня доводиться бачити людей, що приймають добровільне рішення йти на фронт і власним життям захищати Батьківщину.

Шанований гість розповідав про власний бойовий досвід розвідника та про долю своїх побратимів. О.А. Димов вирішив взяти участь у бойових діях (тоді АТО) як тільки-но вони розпочалися у 2014-му році. Діти усвідомили, що, дякуючи таким людям як наш гість, нинішні хлопчики й дівчатка Миколаєва мають щасливе дитинство.

Цікаво було слухати, патріота, котрий побував у пекельних боях, відстоюючи Україну. Вихованці і керівниця гуртка ставили Олександру Андрійовичу різні запитання. Наприклад, чи підтримує він зв’язок з бойовими побратимами (так), звідки береться безстрашність перед ворогом (просипаються наші забуті інстинкти, пов’язанні з любов’ю до рідної землі), чи був він пораненим (так, двічі), як сприйняла дружина його вибір йти на фронт (з тривогою, але підтримала), чи має він дітей (так, двійко), яка з нагород найдорожча (та, що вручив Президент країни).

Діти схилили голови перед тими, хто поліг за незалежність держави, зокрема, у січні 2020 року. А Олександру Андрійовичу побажали щирості та любові від тих, кого він захищав.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *