Тиждень педагогічної практики у ДЦ позашкільної роботи Корабельного району

Керівники гуртків організували та провели цикл відкритих занять для своїх колег і батьків вихованців. Протягом тижня, відвідавши відкриті заняття, молоді педагоги мали змогу, наприклад, навчитися використовувати принципи системи К.С. Станіславського не тільки в театральному мистецтві, а й у гуртках інших профілів. Адже, як у творчості актора, так і у будь-якій творчості не повинно бути нічого штучного, механічного. В літературі – це слово, в живописі – колір і лінія, в музиці – звук, в акторському мистецтві – дія. З основами театрального мистецтва та основними принципами системи Станіславського педагоги познайомились на занятті театрального гуртка «Бенефіс» (керівник Ольга Зацеркляна).

Молодий, але вже досвідчений педагог, Юлія Колесніченко, на відкритому занятті з декоративно-ужиткового мистецтва навчила не тільки дітей, а й присутніх чудовій техніці відривної аплікації з кольорового паперу. Наприкінці заняття було створено цілий вернісаж картин, із зображенням пташки мудрості – Сови.

Декоративне та образотворче мистецтво завжди поруч. Після знайомства з аплікацією керівникам гуртків було дуже цікаво дізнатися, що, виявляється, малюють усі. Чудові творчі процеси малювання незвичайними художниками – тваринами діти переглянули на цікавому відео, підготовленому керівником гуртка «Натхнення» Оленою Радченко. Присутніх розсмішили чудернацькі малюнки слонів, собак, мавп і черепах. Але далі було ще цікавіше: дітям запропонували помалювати незвичайним способом. Знадобилися виделки, ватні палички, паперові стаканчики, кухонні губки та ін.. Присутні батьки, звісно ж, не всиділи на місці та долучились до творчого процесу разом зі своїми дітьми. І, як результат, вийшла чудова виставка образотворчого мистецтва з використанням нетрадиційних методів  «Незвичайний пензлик»!

Методичний тиждень не був би змістовним і повним, якби не були охоплені різні напрями діяльності. Наприкінці методичного тижня, в закладі залунала музика. Досвідчений педагог Наталя Підрушняк, яка 27 років працює в закладі, організувала для батьків і педагогів заняття-концерт. Керівник «Ансамблю баяністів» на показовому відкритому занятті продемонструвала важливість використання сучасних технологій у навчанні баяністів та акордеоністів, а саме: значущість гри під фонограму (мінус) для творчого розвитку вихованців гуртка інструментального жанру.

Веселий, творчий, мальовничий, запальний – такими словами можна сказати про минулий тиждень у Дитячому Центрі. Але не лише один тиждень в навчальному році є таким насиченим у закладі. Кожен день навчання дітей – цікавий, незабутній та насичений новими відкриттями.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *