Заняття Школи педагогічної майстерності (СЮТ)

«Люди з особливими освітніми потребами» – такою була тема заняття ШКОЛИ ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ, проведеної в дистанційному форматі 19 листопада цього року. Разом з психологом закладу педагоги міськСЮТ згадали про Міжнародний день людей з інвалідністю, розглянули визначення понять «діти з особливими освітніми потребами» та до кого вони вживаються за міжнародним законодавством та в Україні, розглянули питання впливу та зворотного зв’язку різних видів творчості та мистецтва на розвиток та розкриття творчого потенціалу людей з особливими освітніми потребами. Але головним було дізнатися та з’ясувати яким чином впливає досвід занять дітей з інвалідністю на гуртківців і які нові риси вносить в психологічну атмосферу та соціалізацію гуртківців.

Власним досвідом роботи поділились керівники гуртків «Початкове технічне моделювання» та «Виготовлення сувенірів» Кучеренко Г. В., «Авіамоделювання» Каширін Ф. Ю., «Основи програмування мовою SCRATCH» та «Інформатика та обчислювальна техніка» Дудник Т. В.

Зацікавленим темою заняття керівникам гуртків було запропоновано обрати тему до наступних занять що торкаються інклюзивної освіти та здорового соціально-психологічного клімату гуртків. Більшістю педагогів було підтримано тему «Словник толерантності вихованої досвідченої людини», саме як правильно вживати такий термін «дитина інвалід» чи «дитина з інвалідністю» та інші.

Сподіваємось, що це заняття ще раз нагадало про людяність та щирість наших сердець та цілющу властивість творчості не зважаючи на соціальний статус та життєві складнощі!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *