СЮН: тренінг на тему «Ми проти СНІДу! Ми – за життя!»

Щорічно 1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими в 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день започатковано з метою підвищення обізнаності про епідемію СНІДу, викликаної поширенням ВІЛ-інфекції, а також як день пам’яті жертв цього захворювання.ВІЛ-інфекція (хвороба викликана вірусом імунодефіциту людини) – інфекційне хронічне захворювання, що характеризується ураженням імунної системи, що приводить до її повільного руйнування. Самою пізньою стадією ВІЛ – інфекції є синдром набутого імунодефіциту (СНІД), який розвивається у людини через 2-15 років на тлі вираженого імунодефіциту.

ВІЛ та СНІД- це одна з найсучасніших проблем Світу, тому цій темі присвячуються різноманітні заходи щодо СНІДу та його профілактики. Ця хвороба смертельна, однак вчені вже знайшли спосіб як затримати  хворобу.

1 грудня  одягнімо червону стрічку – символ солідарності із ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД!

На базі міської станції юних натуралістів, у гуртку «Психологія особистості та її самопізнання», було проведено тренінг на тему «Ми проти СНІДу! Ми – за життя!»

В ході тренінгу здобувачі освіти отримали інформаційну підтримку в питаннях здорового способу життя та об’єктивну інформацію про ВІЛ, СНІД, формували практичні навички поведінки в ситуаціях ризику, вчилися виробляти толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих. Було створено малюнки – листівки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *