СЮТ: Година з психологом у рамках проєкту «Міська станція юних техніків – толерантне середовище»

Впродовж вересня в міській станції юних техніків здійснюються заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Так в рамках проєкту «Міська станція юних техніків – толерантне середовище» проводилася година з психологом, де в різних формах проходить просвітницька та профілактична робота з підлітками та юнаками.

Хоч на вулиці тепла погода і спонукає своїми яскравими фарбами радіти, веселитись та романтично дивитись на навколишнє, але виявилось що юнакам було про що говорити з вищезазначеної тематики. Учасники години з психологом програвали ситуації «А як Я поводився(лась) в своїй майбутній сім’ї». Під час перегляду підготовлених відеоматеріалів діти згадали які бувають види домашнього насильства; вивчили п’ять кроків куди можна звернутися, якщо потрапили в ситуацію домашнього насильства, де і як отримати допомогу; розглянули види відповідальності (покарань) за такі протиправні дії. І наприкінці зустрічі переглянули відеоролик, в якому нагадується, якої психологічної травми зазнають люди від зіткнення з домашнім насильством навіть у самому ранньому віці.

Дивлячись на небайдужість вихованців закладу до тем цього проєкту, сподіваюсь на плідний відгук в душах юнаків та підлітків. Але приклад надаємо своїми вчинками і життям саме ми – дорослі!!!

Підготувала та провела
практичний психолог міськСЮТ Колесова М. В.