Вебінар “Ярмарок успішних освітніх практик”

10 лютого в міській станції юних натуралістів відбувся вебінар з теми: “Ярмарок успішних освітніх практик”. Захід проведено для керівників гуртків та методистів закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста Миколаєва.

Мета заходу показати, що використання інноваційних технологій у навчанні допомагає досягнути головної мети високоякісної освіти, а саме допомогти нашим вихованцям стати конкурентоздатними особистостями, які вмітимуть використовувати набуті знання для досягнення тієї чи іншої цілі, для творчого самоутвердження у різних соціальних сферах.

Ярошенко Наталія Григорівна, директор міської станції юних натуралістів, відкрила вебінар та ознайомила учасників заходу з тенденцією розвитку людства, інноваційністю.

Освітня інноваційна діяльність в міській станції юних натуралістів закладає основи інноваційної діяльності дітей у майбутньому. Саме педагог–новатор формує розвинену особистість, адже він цілеспрямовано, систематично й послідовно впроваджує у свою практику оригінальні, новаторські прийоми, нові методики.

Про впровадження інноваційних технологій та перспективного педагогічного досвіду в освітній діяльності розповіли керівники гуртків міськСЮН. Розповіді педагогів супроводжувались короткими відеофільмами з життя їхніх гуртків.

Також до вебінару долучилася Дробишева Марина Віталіївна, практичний психолог Миколаївської гімназії №49. Під час свого виступу, Марина Віталіївна, розповіла про використання ігрових технологій у роботі з вихованцями гуртків.

Про практичні форми роботи на заняттях з вихованцями гуртків еколого–натуралістичного профілю доповідала Тарасова Світлана Михайлівна, доктор філософії в галузі освіти.