Сучасно та енергоефективно: в Миколаєві презентували ескізні проекти дитячого садка №67 і нового корпусу школи №22

24 вересня, в мерії Миколаєва відбулася презентація ескізних проектів будівництва двох важливих соціальних об’єктів: нового корпусу школи № 22 та дитсадка  № 67.

Керівник міста Олександр Сєнкевич нагадав, що експерти визнали будівлю дитсадка № 67 аварійною. І сьогодні безпечніше і логічніше демонтувати її й згодом відбудувати об’єкт заново. Схожа ситуація склалася з недобудованим корпусом школи № 22.

– Після вивчення технічного стану прибудови школи № 22 був зроблений висновок, що її використання може бути небезпечним для життя і здоров’я наших дітей. Ми не можемо йти на такий ризик. Були проведені додаткові вишукувальні роботи, які підтвердили, що простіше знести цей корпус школи і на його місці побудувати новий, – зазначив Олександр Сєнкевич.

За словами керівника підприємства «Миколаївоблпроект» Ігоря Любенка, планується, що новий корпус школи № 22 буде монолітно-каркасного типу. Таке рішення має низку переваг. Зокрема це значно збільшує термін експлуатації будівлі, що в стратегічній перспективі дасть економію на його обслуговуванні та утриманні. Відповідно до задумів проектантів, прибудова буде відповідати усім сучасним вимогам. Це стосується енергоефективності, пожежної безпеки та доступності для людей з обмеженими можливостями. Наприклад, будівлю мають утеплити, обладнати ліфтом і системою опалення з погодозалежною автоматикою. Планується, що в темний час доби приміщення і прилеглу територію освітлюватимуть  LED-лампи.

– Перший і другий рівні будуть займати їдальня з харчоблоком, на другому поверсі також буде актовий зал з гримувальними. А на третьому поверсі розмістять сучасну дворівневу бібліотеку, – сказав Ігор Любенко. – Фасад будівлі має сучасний вигляд з лаконічністю форм і монолітністю зовнішнього вигляду. В обробці фасаду використані сучасні матеріали. Проектована будівля гармонійно вписується і завершує ансамбль існуючої забудови школи, а своєю архітектурою доповнює сформовану забудову кварталу по вулиці Обсерваторній.

Що стосується дошкільного навчального закладу № 67, то проектанти – ними стали фахівці ТОВ «Інпроектсервіс» – пропонують зробити його двоповерховим. Нова будівля буде розрахована на 12 груп, 4 з яких стануть інклюзивними. Планується, що на першому поверсі розмістяться харчовий та медичний блок, пральня та шість дитячих груп: дві ясельні та чотири інклюзивні. Стільки ж груп буде на другому поверсі, вони розраховані на дітей від 3 до 7 років. Також там знаходитимуться приміщення для навчання, ігор, заняття спортом і музикою, комп’ютерний клас, деякі службово-побутові приміщення. Будівлю обладнають ліфтом, пристосованим під потреби дітей з обмеженими можливостями.

Відповідно до ескізного проекту новий дитсадок розрахований на 210 дітей. Але при необхідності його потужність можна буде збільшити до 300 місць.

Проектанти також пропонують при будівництві дитсадка використовувати енергоефективні технології.

– Сьогодні ми обговорили передпроектні роботи. Наступним етапом має бути проектування і будівництво, – резюмував Олександр Сєнкевич.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *