Міністерка освіти і науки Ганна Новосад запропонувала критерії для формування мережі старшої профільної школи, яку МОН планує запустити раніше 2027 року

Міністерство освіти і науки має намір обговорити з обласними управліннями освіти питання можливості якнайшвидшого формування мережі старшої профільної школи, запуск якої до цього часу планувався у 2027 році. Про це, під час селекторної наради з керівниками обласних управлінь освіти, сказала міністр освіти Ганна Новосад.

«Я сподіваюсь всі розуміють, що старшу профільну школу нам необхідно принаймні пробувати впровадити швидше, ніж зараз передбачено планом впровадження Нової української школи. Ми наразі у Міністерстві освіти створюємо робочу групу з напрацювання Концепції старшої профільної школи і напрацьовуємо варіанти того, як і коли старша профільна школа могла би стартувати раніше», – сказала Ганна Новосад.

Міністр також звернулась до керівників обласних управлінь освіти з проханням висловити власні пропозиції по формуванню мережі старшої профільної школи.

Окрім цього, вона назвала орієнтовні критерії, за якими може формуватись мережа старших профільних шкіл в Україні. Зокрема, за її словами, засновниками закладів ймовірно будуть обласні ради, проектна потужність будівлі школи має бути розрахована на щонайменше 300 учнів, необхідна наявність 4 класів у кожній з паралелей, має бути забезпечена можливість проживання та підвезення учнів до закладу освіти, а також профільний ліцей має бути окремою юридичною особою і не має забезпечувати здобуття освіти на інших рівнях.

«Відповідно до таких примирних критеріїв ми би хотіли почути ваше розуміння майбутнього мережі старшої профільної школи», – зазначила Ганна Новосад.

Вона також повідомила, що зараз Міністерство освіти напрацьовує кредитний проект зі Світовим Банком, який буде направлений на впровадження Нової української школи, зокрема, і на старт старшої профільної школи. Проект передбачатиме побудову або реконструкцію закладів старшої профільної школи. «Тобто у нас безпосередньо будуть кошти для забезпечення старших шкіл, тому ми хочемо рухатись із розумінням того, коли ми можемо стартувати», – підкреслила міністр освіти, звертаючись до керівників обласних управлінь освіти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *