Пишаємося рідною мовою: миколаївці долучилися до акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності»

В п’ятницю, 8 листопада, в нашій державі відбулась акція «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності», що присвячена Дню української писемності та мови. Це щорічний захід і проходить він вже 19 років поспіль. Його організатором є Українське радіо. Традиційно текст радіодиктанту в прямому ефірі читав відомий мовознавець Олександр Авраменко.

До цієї акції долучилися й миколаївці. Так, сьогодні вранці, аби перевірити своє знання державної мови, містяни зібралися в Миколаївському національному університеті ім.В.Сухомлинського. Написати диктант виявили бажання студенти цього вишу, учні 12 миколаївських шкіл, представники творчих колективів міста та козацтва. Всього в акції взяли участь біля 400 небайдужих до українського слова містян.

Щоб налаштувати їх на відповідний лад, керівництво  МНУ ім.В.Сухомлинського організувало святковий концерт, під час якого вручили відзнаки почесним корифеям кафедри української мови і літератури, співали національні пісні та читали вірші, а представники козацтва продемонстрували свої здібності.

Учасників акції «Всеукраїнський радіодиктант національної єдності» привітали мер Миколаєва Олександр Сєнкевич та ректор МНУ ім.В.Сухомлинського Валерій Будак.

Очільник університету відзначив, що з кожним роком бажаючих написати диктант національної єдності стає все більше.

 – Ця акція проходить   вже 19-й рік поспіль. І щороку кількість її учасників збільшується. Бо це не примусова акція –  в ній беруть участь за покликом душі, – сказав Валерій Будак.

Він підкреслив, що університет займається патріотичним вихованням та поширенням української мови.

Олександр Сєнкевич  сказав, що мова є важливою ознакою освіченості та культури людини. Мер нагадав, що українська вважається однією з наймелодійніших мов світу і закликав добре вчитися, поважати та плекати рідну мову, а також кожного дня ставати краще.

– Щиро зичу добробуту та усього найкращого! – сказав Олександр Сєнкевич.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *