Врятувати планету й стати екогероєм: у Миколаєві стартував освітній проєкт для вихованців дитячих садків

У дитячих садках Миколаєва почали реалізацію нового екологічного проєкту «Школа маленьких екогероїв».

Як найменших миколаївців навчають корисним звичкам, показали сьогодні, 2 грудня, в дитсадку №148 «Катруся», що в Центральному районі міста. Протягом 40 хвилин команда аніматорів у ігровій формі навчала малюків, як правильно сортувати сміття, та навіть, як врятувати нашу планету від загрози забруднення та стати справжнім екогероєм.

За задумом організаторів, освітня програма буде реалізована у кожному дошкільному навчальному закладі Миколаєва. Детально про ініціативу розповіли під час брифінгу за участі міського голови Олександра Сєнкевича, директора департаменту житлово-комунального господарства міськради Сергія Коренєва, керівниці проєктів КУ «Агенція розвитку Миколаєва» Анни Ганжул, менеджерки з комунікацій з органами влади та громадськістю компанії PepsiCo Ukraine Наталії Фесюн.

За словами Олександра Сєнкевича, Миколаїв може стати першим містом в Україні, де всі муніципальні навчальні заклади долучені до роздільного збирання сміття.

–  Я іноді кажу, що не дуже вірю в дорослих, – це тому, що дорослим важко змінити свої звички. Перевірено на власній сім’ї. Водночас, дуже важливо закладати корисні навички саме в дитинстві. Наші діти виростуть з новими цінностями. Тому щиро підтримую цю ініціативу, яку підхопила та почала нам допомагати компанія «PepsiCo». Інші міста України можуть брати з нас приклад, – сказав мер.

Анна Ганжул розповіла, що освітня програма стартує 2 грудня та буде реалізована у кожному дитячому садку Миколаєва. До 15 грудня планується завершити просвітницький проєкт. Крім того, під час реалізації ініціативи всі 79 садків міста отримають комплекти контейнерів, методичні та ігрові матеріали. Нові еко корисні навички освоять понад 10 000 дітей Миколаєва.

Менеджерка з комунікацій з органами влади та громадськістю компанії PepsiCo Ukraine Наталія Фесюн подякувала всім, хто бере участь у втіленні задуму.

– З 2016 року впроваджуємо проєкт з роздільного сортування відходів. Учні миколаївських шкіл вже добре розуміються, як правильно сортувати сміття. Залучено понад 20 тисяч школярів, зібрано 119 тонн відходів. Маємо й певні результати: я сьогодні привезла нагороду, яку отримає учениця школи №22 за перше місце у Всеукраїнському конкурсі соціальної реклами. У конкурсі брали участь студенти, рекламні агенції, та саме школярка з Миколаєва виборола перемогу. Прошу міського голову вручити цю відзнаку, яка вчергове підтверджує – Миколаїв унікальне місто, – сказала пані Наталія.

Олександр Сєнкевич пообіцяв передати нагороду під час найближчої сесії Миколаївської міської ради.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв анонсував, що наразі з Агенцією розвитку Миколаєва готується ще одна цікавинка для дітлахів – розмальовки та календарі на екологічну тематику.

–  Близько 5 гектарів лісу зберігає переробка тисячі тонн макулатури. Тож, збираючи вторинну сировину, ми зберігаємо зелені насадження. Ця ініціатива дуже корисна для найменших миколаївців, адже саме так ми виховуємо екологічно відповідальне покоління, – вважає посадовець.

Нагадаємо, що контейнерами для роздільного збирання ТПВ обладнано всі школи міста Миколаєва: більше 130 великих накопичувачів, 170 контейнерів-долоньок, близько 3 тисяч контейнерів у шкільних сортувальних станціях. А вже найближчого тижня у школи міста завезуть ще близько 100 новеньких контейнерів для сміття, придбаних департаментом ЖКГ.

Відділ інформаційного забезпечення
департаменту міського голови

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *